Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vakantie

Met een gerust hart op vakantie gaan

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat iedereen weer massaal op vakantie gaat. Ondanks dat dit de leukste tijd van het jaar is voor velen is het ook heel stressvol. Doordat er zoveel mensen op vakantie gaan zijn het aantal inbraken dan ook hoger dan normaal. Aangezien dit je ergste nachtmerrie is als je op vakantie gaat wil je dit zelf zo veel mogelijk kunnen voorkomen. Hoe je dit het beste kunt doen? In deze blogs geven we je een aantal tips.

Je woning goed afsluiten

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je de sloten van je deuren doet afsluiten wanneer je weggaat. Naast dat sloten altijd goed moeten worden afgesloten geldt dit ook voor andere delen van het huis. Zo is het verstandig om geen andere ramen open te laten, zelfs niet op een bovenverdieping. Ook daar kunnen inbrekers gewoon komen.

Ruim alles goed op

Heb je veel sleutels in huis? Berg deze dan zo goed mogelijk op. Zo is het lastiger om ze te vinden en eventueel ergens binnen te komen. Denk bijvoorbeeld aan een afgesloten sleutelkastje in je meterkast. Ook zou je alle waardevolle spullen kunnen opbergen zodat ze in ieder geval minder zichtbaar zijn. Het is dan ook verstandig om een grote opruimbeurt voor je vakantie bij jou thuis te houden. Wil je er zeker van zijn dat al je sloten goed zijn werk doen? Dan zou je een slotenmaker in Heerlen kunnen inschakelen.

Laat niet merken dat je weg bent

Inbrekers pakken vaak hun kans bij een woning dat er verlaten uitziet. Probeer het dan ook zo levendig mogelijk uit te laten zien. Hoe je dit kunt doen? Je zou bijvoorbeeld slimme verlichting kunnen gebruiken die op bepaalde tijden gaat branden. Of eventueel iemand kunnen vragen om af en toe wat dingen, zoals de gordijnen, te kunnen veranderen. Licht in ieder geval ook je buren in, die kunnen dan altijd meteen melden wanneer er iets gebeurt of ze iets verdachts zien.  

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-heerlen/