Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vakantie

Zoek je een vakantiebestemming? Boek een mooie vakantie in Almería

Voor de zomervakantie moet je een mooie bestemming uitzoeken. Ben je nog op zoek naar een leuke regio of stad? De stad Almería in Andalusië is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Het is een diverse stad, waar je van alles kunt zien en doen. Zo kan je de ene dag bergwandelingen maken en de andere dag op het strand zonnen.

De kust van Almeria

Almería heeft bijna 200.000 inwoners en heeft een mooie ligging aan de zee, aan de zuidkust van Spanje. De stranden zijn goed onderhouden en hebben leuke strandtentjes. Daarom is Almería een perfecte plek voor mooie zonreizen. Als je liever een rustiger strand zoekt, kijk dan eens naar een van de stranden van natuurpark Cabbo de Gata. Het natuurpark heeft veel mooie planten en dieren, waaronder flamingo’s. Aan de kust van Almeria heb je ook nog een grote haven, waarvan de belangrijkste functie de ferryterminal is. Vanaf het ferryterminal kan je zo rondjes varen op één van de veerboten. Je kan aan de haven ook een trip maken naar Noord-Afrika. Zo kan je bijvoorbeeld voor een paar dagen naar Marokko of Algerije reizen.

Fort Alcazaba

Almería is niet alleen maar zon, zee en strand. Je vindt hier verschillende bezienswaardigheden, waarvan fort Alcazaba de meest opvallende is. Het fort ligt naast Almeria en is gebouwd in de 10de eeuw. Het fort heeft een bijzondere geschiedenis en is gebouwd door de Moren, een bevolking uit Noord-Afrika. Alcazaba is ook een woord uit deze regio, dat een ommuurde vestiging in een stad aanduidt. Bij dit grote fort moet je zeker een kijkje nemen als je in Almería bent.

In de buurt van Almeria

Als je op vakantie bent in Almería, zijn er veel dingen te doen in de stad zelf, maar er zijn ook veel leuke dingen te doen rondom Almería. In de buurt Almería heb je grote gebergtes,  hier heb je veel mooie wandelroutes tussen de bergen en langs rivieren. Als je niet van lopen of wandelroutes houdt, kan je ook mountainbiken door de bergen en heuvels. Als je nog een activiteit op het water zoekt kan je gaan vissen in het vissersdorpje Los Escullos, of ergens anders langs de kust van Almeria. In het dorpje zelf heb je ook nog een fort dat je kan bezoeken.