Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Verbouwen

Zelf met je muren aan de slag

Heb jij een stukadoor nodig? voor het stucen van de muren of kies je er toch voor om je muren te behangen met renovlies? In beide gevallen is het dan wel van belang dat je weet wat je wilt. Ondanks het feit dat het aan te raden is om stucwerk absoluut niet zelf uit te voeren, zijn er toch mensen die denken dit te kunnen. Ons advies is om dit absoluut niet te doen. Stukadoors zijn immers echte vakmensen en weten exact hoe ze te werk moeten gaan. Het aanbrengen van een laag cement om de muren glad te strijken lijkt dan misschien wel makkelijk, maar in praktijk is dit echt niet het geval. Wil je dan toch zelf met je muren aan de slag, dan hebben we een aantal handige tips voor je.

 

Renovlies

Dat het zelf stuce van je muur absoluut niet aan te raden is, dat moge wel duidelijk zijn. Wil je dan toch zelf aan de slag en een soortgelijk effect creëren, dan is renovlies behang een perfect alternatief. Dit behang wordt vooral gebruikt in nieuwbouw woningen, aangezien de muren in deze woningen vaak nog ‘werken’. Kies je dan toch voor stucwerk, dan loop je het risico op scheurtjes in de muur. Kies je voor renovlies, dan kan dit niet gebeuren. Renovlies heeft namelijk rekkende functie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over scheurtjes in het behang.

 

Latex spuiten

Het grote voordeel van latex spuiten, is dat het op vrijwel iedere ondergrond kan worden aangebracht. Dat houdt dus is dat je het op zowel spack, stucwerk, pleisterwerk, gipsplaten en ook hout of beton kunt aanbrengen. Daarbij komt ook dat je kunt kiezen uit iedere gewenste kleur en het een stuk sneller kan worden aangebracht dan wanneer een muur met een roller wordt gesaust. Ook heeft spuitwerk het grote voordeel dat ook wanden met een bepaalde structuur deze structuur blijven behouden. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je ineens van een muur met structuur, naar een gladde muur gaat. Zoals je kunt lezen heeft het dus ontzettend veel praktische en ook financiële voordelen.