Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je coniferen het beste onderhouden?

Coniferen zijn populaire tuinplanten vanwege hun groenblijvende bladeren en gemakkelijke onderhoud. Het zijn ook sterke planten die goed bestand zijn tegen zowel droogte als koude temperaturen. Enkele populaire coniferen zijn de Portugese Laurier en de Prunus Laurocerasus. Toch vereisen coniferen wel enige zorg om gezond en mooi te blijven. In dit artikel bespreken we hoe je coniferen het beste kunt onderhouden. Lees verder!

Water geven

Water geven is essentieel voor de gezondheid van coniferen zoals de Prunus Laurocerasus. Over het algemeen hebben coniferen niet veel water nodig, maar het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat deze niet uitdroogt. Een goede vuistregel is om de grond ongeveer twee centimeter diep te voelen om te bepalen of deze vochtig genoeg is. Als de grond droog aanvoelt, is het tijd om water te geven. 

Bemesten

Bemesting is belangrijk voor een goede groei en gezondheid van coniferen. Door regelmatig te bemesten geef je de planten de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien. De beste tijd om coniferen te bemesten is in het voorjaar, voordat het groeiseizoen begint. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor coniferen en volg de aanwijzingen op de verpakking. Meestal wordt aanbevolen om ongeveer 30 gram meststof per vierkante meter te gebruiken. Verdeel de meststof gelijkmatig over de grond rond de planten en werk het lichtjes in de grond.

Snoeien

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van coniferen. Door te snoeien blijft de conifeer in vorm en blijft hij gezond. Het is echter belangrijk om op de juiste manier te snoeien, omdat verkeerd snoeien de boom kan beschadigen. Het beste moment om te snoeien is in de late lente of vroege zomer, voordat de nieuwe groei begint. Het is ook mogelijk om in de late zomer of vroege herfst te snoeien, maar dit kan de winterhardheid van de boom verminderen. Vermijd het snoeien van coniferen in de winter, omdat ze dan minder snel genezen en kunnen sterven.

 

Onkruid wieden

Onkruid is een veelvoorkomend probleem in de tuin, ook rondom coniferen. Het is belangrijk om regelmatig onkruid te wieden om te voorkomen dat het de groei van de coniferen belemmert. Onkruid kan namelijk concurreren met de coniferen om voedingsstoffen en water. Het beste moment om onkruid te wieden is wanneer het nog klein is. Zo voorkom je dat het onkruid zich verder verspreidt en diepere wortels krijgt. Door onkruid regelmatig te wieden, wordt het uiteindelijk minder en kost het minder tijd en moeite om het bij te houden.

Bescherming bieden

Coniferen zijn meestal goed bestand tegen ziekten en plagen, maar soms kunnen ze last krijgen van bijvoorbeeld bladluizen of spintmijten. In dat geval kun je het beste een biologisch bestrijdingsmiddel gebruiken. Houd ook de omgeving rondom de coniferen schoon, want afval en bladeren kunnen schimmelgroei veroorzaken. Coniferen zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen jarenlang meegaan als ze goed verzorgd worden. Zorg voor voldoende water, mest de planten in het voorjaar, snoei zo nodig en houd de grond en omgeving schoon. Op die manier kun je optimaal genieten van deze prachtige groenblijvende planten.