Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je je trap antislip maken?

Van een trap vallen kan leiden tot ernstig letsel. Vooral voor ouderen en kinderen met minder grip is uitglijden een vrij groot risico, maar gladde trappen vormen een bedreiging voor iedereen in het gezin. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Mogelijk zijn uw roerwerken gemaakt van hardhout, tegels, beton en steen. Hoewel ze soms ruw kunnen zijn, kunnen de oppervlakten ook glad zijn. Gelukkig hebben we enkele eenvoudige manieren om wat tractie aan uw trap toe te voegen zonder de traptreden te verwijderen. Hierdoor wordt de trap op- en afgaan een stuk veiliger en gemakkelijker. Houd bij het kiezen van een methode rekening met de kosten, het installatiegemak en het esthetische eindresultaat. Sommige van de simpelste methoden zullen het uiterlijk van uw trap veranderen en het er zelfs eleganter uit laten zien dan voorheen.

Tapijt

Het gebruik van een tapijt is één van de meest populaire oplossingen voor gladde traptreden. Veel moderne huizen en hotels geven er de voorkeur aan om overal tapijt te gebruiken. U kunt het tapijt aanpassen aan uw wensen en tractie toevoegen aan houten treden. Er zijn twee mogelijkheden: u voert de treden volledig uit in tapijt of voegt afzonderlijke tapijtreden toe aan elke trede en bespaart geld. In beide gevallen moet het tapijt laagpolig zijn en plat worden bevestigd om ervoor te zorgen dat alle randen stevig tegen de trap worden gehouden.

Schurende antislip strips

Het is één van de minder dure opties. Voeg gewoon schuurstrips toe aan uw trap. Het hecht aan het hout, terwijl de bovenkant een ruw oppervlak heeft, zodat u veilig de trap op kunt komen. Ze zijn verkrijgbaar in een brede selectie stijlen en kleuren die passen bij uw interieur. Ze worden na verloop van tijd losser en verslijten, waardoor het onveilig wordt, maar u kunt ze gemakkelijk vervangen. U kunt het probleem verhelpen door de trap zelf te renoveren of door een rubberen mat toe te voegen die aan de voorkant dik is en aan de achterkant dun aan elke trede om ze gelijkmatig te maken.

Voeg een coating toe

Een moderne optie is de productie van antislipcoatings in vloeibare vorm. Het moet met zand worden gemengd en vervolgens over de treden worden aangebracht om een ruw oppervlak te maken. De toepassing ervan is echter beperkt tot bepaalde oppervlakken. Als uw trap effen of al geverfd is, kan de coating in verschillende kleuren worden toegevoegd en eenvoudig opnieuw worden aangebracht als deze versleten is. Onthoud dat als het op hout wordt aangebracht, het het uiterlijk kan veranderen.

Verwijder was

Velen houden ervan om de trap te waxen voor glanzende looks. Dit maakt uw trap echter glad. Dus met constant waxen of houtzepen kan uw trap onveilig worden. In dat geval kunt u de coatings of andere oplossingen verwijderen en eenvoudig anti-gladde chemische oplosmiddelen aanbrengen en oppervlakken opruwen met schuurpapier of staalwol om uw trap veiliger te maken.

Verander de maat van de traptreden

Veel oudhollandse huizen hebben trappen met kleine traptreden, waardoor men makkelijk uitglijdt. Trappen zijn meestal ongeveer 7 centimeter hoog en 11 centimeter diep. U kunt er ook voor zorgen dat de treden vlak en niet te steil zijn. Bekijk de lokale bouwvoorschriften en bepaal wat er nodig is. Als uw trap niet aan de huidige voorschriften voldoet, is het de moeite waard om contact op te nemen met een professional om ze te laten vervangen en uw huis veilig te maken voor uw gezin.

Trapmatten van Micostep

Als geen van de bovenstaande opties werkt, kunt u professionele hulp overwegen om uw trap minder glad te maken. Ouderen die moeite hebben om de trap op te komen, kunnen gebaat zijn bij de aanschaf van een traplift. De laatste optie is om trapmatten van Micostep te kopen. Deze trapmatten zijn van kunststof en zijn hierdoor zeer geschikt om te gebruiken om je trap anti slip te maken.

https://www.micostep.com/nl/