Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van keramisch parket

Een nieuw huis gekocht, je appartement opnieuw inrichten, of misschien een ongelukje gehad? Allemaal redenen om eens goed na te denken over de vloer van je woning. Een vloer heeft namelijk een erg belangrijke rol in de uitstraling van je woning. Kies jij liever voor een warme houten vloer of een strakke tegelvloer? Dit is heel persoonlijk en geeft vaak een beeld van hoe de rest van de woning eruit komt te zien. Tegenwoordig is het steeds lastiger om een vloer te kiezen die echt bij je past. Niet omdat er minder keuze is maar juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan, hout, tegels, tapijt, visgraat, keramisch hout, beton look, of steen. Een optie die we steeds vaker terug zien komen is keramisch hout. Laten we de voordelen van deze vloersoort eens bespreken. 

 

Onderhoud van keramisch parket 

Laten we meteen beginnen met een van de meest gekozen voordelen waarom mensen steeds vaker voor keramisch parket kiezen. Deze soort vloer is enorm makkelijk te onderhouden voor zowel de aanleg als dagelijkse klussen zoals schoonmaken. Om te beginnen is het bij keramisch parket niet nodig om de vloer te schuren, lakken of verven. Dit scheelt jou enorm veel tijd en onderhoud in de loop van de jaren. Daarnaast is het, door het gladde materiaal, makkelijk in de onderhoud wat betreft schoonmaken. Omdat dit soort materiaal eigenlijk een tegel is kan jij met gemak stofzuigen en dweilen zonder dat er stofresten of andere oneffenheden blijven zitten. Een voordeel wat veel mensen aantrekt. 

 

Levensduur van keramisch parket

Naast de extreem makkelijke onderhoud van keramisch parket is het ook nog eens zo dat deze vloer jarenlang mee gaat zonder echt beschadigd te raken. Dit lijkt misschien onwaarschijnlijk omdat een vloer natuurlijk intensief gebruikt worden, echter is het door de harde toplaag bijna onmogelijk om krassen en deuken in de vloer te krijgen. Op deze manier hoef jij dus niet bang te zijn dat je vloer snel beschadigd met bijvoorbeeld het verplaatsen van meubels. Omdat beschadigingen dus geen kans krijgen heeft keramisch parket een extreem lange levensduur. Ideaal voor iedereen die zich geen zorgen wil maken om de vloer. 

 

De uitstraling van keramisch parket 

Natuurlijk is keramisch parket niet alleen enorm praktisch, ook heeft dit soort keramisch hout een warme uitstraling waar veel huishoudens graag voor kiezen. Door de diverse soorten hout en kleuren is het wel is waar mogelijk om van alles te kiezen wat betreft stijl. Denk bijvoorbeeld aan vergrijsd hout of juist aan donker eiken of zelfs honing kleur. De mogelijkheden zijn bijna ontelbaar. Een visgraat keramisch parket behoort tegenwoordig zelfs tot de mogelijkheden. Erg handig, dit visgraat patroon komt namelijk in heel veel huizen steeds meer voor wat maakt dat we dit patroon ondertussen echt een trend kunnen noemen. Daarnaast wordt keramisch parket vaak gebruikt in badkamers om de badkamer een warme uitstraling te geven met toch een praktische vloer wat betreft schoonmaak.

 

Ben jij er al van overtuigd dat keramisch parket misschien een goede optie is voor jouw nieuwe vloer of twijfel je nog over deze glade vloersoort? Wij raden het aan om online eens uit te zoeken wat er allemaal mogelijk is en hoe dat eruit zou komen te zien. Zoals we al zeiden, er zijn zoveel mogelijkheden dat er ongetwijfeld iets voor iedereen tussen zit.