Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Wat doen tegen vliegen en muggen?

De Nederlander hunkert naar de zon. Konden we al niet op zon vakantie door corona, nu laat de zomer ook nog eens extra lang op zich wachten. Maar hopelijk worden we beloond voor het lange wachten en gaan we binnenkort nog een echte warme zomer meemaken! Zorg in ieder geval dat je er klaar voor bent, zodat je straks optimaal kunt genieten van het lekkere weer!

Zorg voor een goed vliegengordijn

Om je goed voor de zomer voor te bereiden, zou ik persoonlijk eerst wat goede vliegengordijnen aanschaffen. Niets is vervelender namelijk dan dat het mooi weer is en jij je deur dicht moet houden omdat er anders vliegen en ander ongedierte naar binnen komt. Met warm weer moet die deur lekker open en moet de warme lucht heerlijk door je huis heen waaien. Dat is optimaal genieten. Dus zorg voor een goed vliegengordijn! Een goed vliegengordijn is een gordijn met voldoende strengen. Het moet eigenlijk zo dicht mogelijk zijn omdat vliegen anders toch door de kiertjes naar binnen kunnen komen. Vaak is het zo dat alleen de duurdere vliegengordijnen heel veel strengen hebben. Maar een goedkoop exemplaar dat wel goed werkt is bijvoorbeeld de kattenstaart. Dat is een vliegengordijn met zachte kattenstaart achtige stroken. Ze zijn heel plushe waardoor ze ervoor zorgen dat er geen vliegen doorheen kunne komen. Katten en honden en jij zelf kunnen gemakkelijk door de strengen heen lopen, zonder dat ze aan je blijven plakken. Een andere goede oplossing is het gebruik van een hordeur. Een hordeur is een dichte deur met muggengaas. Hier kan ook werkelijk geen enkel insect doorheen. Maar als je huisdieren hebt is dit niet zo fijn. Katten klimmen erin en je moet zelf telkens als portier spelen om de huisdieren naar binnen en buiten te laten. Natuurlijk zijn er nog veel meer deurgordijnen zoals het bamboegordijn, het kralengordijn en het houten gordijn.

Zorg voor goede raamhorren

Naast goede vliegengordijnen in je deurpost moet je ook zorgen voor goede raamhorren in je ramen. De goedkoopste oplossing is het muggengaas welke met tape aan het kozijn vast gemaakt kan worden. Voor dakramen is hiervan een variant welke de dakraamhor wordt genoemd. Uiteraard zijn ook hierin luxere varianten verkrijgbaar. Een vaste raamhor bijvoorbeeld werkt net als de deurhor en is helemaal dicht met gaas. Geen enkele mug kan daar doorheen. Wees dus goed voorbereid en zorg nu al dat je dit soort zaken voor elkaar hebt. Dan kun je als de zomer echt begint, ook echt genieten!