Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

De noodzaak van professioneel hypotheekadvies

Op zoek naar een geschikte hypotheek voor een koopwoning? Voor je onverhoopt met een partij in zee gaat, is het van belang dat je eerst hypotheekadvies in wint. Die doe je bij een betrouwbare, onafhankelijke partij, die jouw financiële plaatje uitgebreid voor je schetst en de hypotheekvorm vindt die naadloos aansluit bij zowel je wensen als je mogelijkheden. Heb je je droomhuis gevonden? Of ben je juist op zoek naar een droomwoning? Bijna niemand is in staat het gehele bedrag in één keer te betalen. Je hebt een hypotheek nodig. Maar niet elke hypotheek sluit aan bij je financiële situatie. Niet iedere woning is financieel haalbaar. Goed hypotheekadvies houdt in dat je een hypotheek krijgt toegewezen die haalbaar is: waar je niet door in de schulden van raakt en waarbij je genoeg geld overhoudt om goed te kunnen leven.

Dit doet de hypotheekadviseur

Een hypotheek afsluiten doe je niet zomaar: hier ziet je vaak tientallen jaren aan vast. Het zou erg vervelend zijn als je er na een paar jaar achter komt dat de hypotheeklasten te groot zijn en dat je maandelijks niet genoeg geld overhoudt om fatsoenlijk en redelijk zorgenvrij te leven. De hypotheekadviseur gaat precies voor jou in kaart brengen wat er mogelijk is en wat niet. Hij of zij kijkt niet alleen naar je financiële situatie nu (inkomen van werk en andere vormen van inkomsten tegenover de vaste uitgaven), maar ook naar hoe die in de toekomst gaan of kunnen veranderen. Samenwonen of een kind krijgen heeft bijvoorbeeld een impact op je financiële situatie. Verder zijn er altijd risico’s om rekening mee te houden, zoals het verlies van je baan of langdurig in de ziektewet terechtkomen. Niet alles kun je nu al goed inplannen.

Het beste hypotheekadvies voor jou

Het kiezen van de beste hypotheek gebeurt altijd volledig in overleg met jou. De financieel adviseurs brengen voor jou in kaart welke hypotheek de gunstige rente en voorwaarden heeft. Een hypotheek is een zeer langdurige lening, waar je niet te licht over mag denken. Op zoek naar kwalitatief hypotheekadvies? Kies voor Wunderink Verzekeringen. De adviseurs helpen je de alle mogelijkheden en beperkingen in kaart te brengen en te kiezen wat bij je past.

Berekenen van hypotheekadvies

Welke hypotheken je kunt krijgen, is afhankelijk van wat je maximaal kunt lenen op basis van jouw financiële situatie. Er wordt ook gekeken of je voor subsidies vanuit de overheid in aanmerking komt. Er wordt voor je in kaart gebracht wat je vaste maandlasten met welke hypotheek zullen zijn. Je wordt van aanvraag tot ondertekening van de koopovereenkomst begeleid. Kies voor een ervaren partij, die persoonlijk en transparant te werk gaat en al jaren actief is.