Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Een zonnige droom

Droom jij er ook wel eens van om in Spanje te wonen. Altijd kunnen genieten van de het warme klimaat en het lekkere eten. Dan ben je niet de enige. Er zijn meer mensen die interesse hebben in een huis kopen costa del sol. Spanje is al een lange tijd een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Maar tegenwoordig nemen steeds meer mensen de stap om daadwerkelijk een huis te kopen in Spanje. De een koopt het om een tweede huis te hebben op een zonnige plek, terwijl de ander permanent wilt gaan wonen in Spanje. Maar wanneer je eenmaal hebt besloten om een huis te kopen in Spanje,, ben je er nog niet. Er staan nog wat keuzes te wachten die je in overweging moet nemen voordat je gericht kunt gaan zoeken naar een huis dat bij jou past. Bij veel mensen zijn er vrij veel eisen waar een huis aan moet voldoen. Maar er zijn genoeg huizen te koop in Spanje. Dus hoeveel eisen je ook hebt, jouw droomhuis zit er tussen. Voordat je kunt gaan zoeken is het wel slim om eerst over de volgende factoren na te denken.

  • Wat is het budget?

Het liefst wil je natuurlijk een goede deal. Maar het is wel belangrijk om realistisch te zijn. Als je veel eisen hebt, dan kunnen die zeker van invloed zijn op de prijs. Maar zorg er ook niet voor dat je vastzit aan een huis dat je niet kunt permitteren.

  • Wat voor ligging wil je graag?

Wil je graag dat verschillende winkels en services op maximaal een paar kilometer afstand zijn en vind je het niet erg om meer per oppervlakte te betalen. Dan is het waarschijnlijk meer passend om in de stad te gaan wonen. Maar wil je minder voor je huis betalen en/of wil je kunnen genieten van de rust. Dan is er een grote kans dat het platteland juist beter bij jou past.

  • Wat voor specificaties vind je belangrijk?

In veel gevallen kost een huis meer geld als het een garage heeft of als het een ligging heeft met een mooi uitzicht. Maar denk ook aan dingen als het bouwjaar, afstand tot de zee, etc. Dit soort dingen zijn van invloed op de prijs. Maar als je bijvoorbeeld enorm houdt van naar het strand gaan. Dan is het het waard om wat meer voor het huis te betalen, als dat betekent dat je met gemak naar het strand kan.