Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Hypotheek met 4 aanvragers

Een notaris is belangrijk bij het kopen van een huis met 4 personen. Ze zorgen ervoor dat de koopovereenkomst juridisch correct is en dat alle documenten in orde zijn. Als u met uw ouders een huis koopt, zal de notaris zorgen voor een juiste verdeling van de eigendom en eventuele verplichtingen. Het is verstandig om een notaris te raadplegen voordat u een huis koopt, zodat u zich ervan kunt verzekeren dat alles op de juiste manier wordt geregeld.

Samen met uw ouders een huis kopen kan een goede manier zijn om de aankoopprijs te verminderen en de maandlasten te verlagen.  Als u samen met 4 personen gaat kopen dan kan je vaak bijna 1 miljoen euro lenen. Een huis kopen gezien de huidige woningmarkt is dan weer mogelijk. Er zijn echter een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u besluit om samen een huis te kopen.

 

Overweeg onderstaande zaken als u met 4 personen een huis koopt

Financiën: Zorg ervoor dat u de financiële verplichtingen van een huis kunt dragen voordat u besluit om samen een huis te kopen. Overleg met uw ouders over hoeveel ze bereid zijn bij te dragen en hoe de betalingen geregeld worden.

Eigendom: Bedenk hoe u de eigendom van het huis wilt regelen. Dit kan bijvoorbeeld 50/50 zijn of in verhouding tot de bijdragen van elke partij.

Verkoop: Bedenk hoe u het huis zult verkopen als u in de toekomst besluit om het te verkopen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat u het huis verkoopt aan de andere eigenaars of dat u het huis verkoopt en de opbrengst verdeelt.

Het is verstandig om een notaris te raadplegen voordat u zelfs een huis gaat bezichtigen. U moet de goede volgorde aanhouden als u een huis wil kopen met 3 of 4 aanvragers. Alles staat ook vermeld op de website van lexwonen.nl.

 

Volgorde van werken als u met 4 aanvragers een huis koopt

Gaat u met 4 aanvragers een woning kopen dan luistert de volgorde nauw.

  1. Alle 4 de aanvragers een werkgeversverklaring opvragen
  2. Allemaal bkr downloaden op bkr.nl
  3. Hypotheek checken met 4 personen
  4. Daarna bezichtigen en eventueel bouwkundige keuring
  5. Bieden en regelen taxateur, koopakte en notaris.

Stel nu dat iemand een negatieve BKR A2 heeft staan? Huis kopen is onmogelijk. Het is dus belangrijk om de juiste volgorde aan te houden anders gaat u dat veel geld kosten. Iedereen die werkt zal u moeten betalen. De BKR opvragen gaat relatief snel. Binnen 1 minuut weet u hoe de vlag er voor staat.

 

Maak samen afspraken

Belangrijk is dat u vooraf goede afspraken maakt. Gaat iemand de woning verlaten dan zal de woning verkocht moeten worden. Overwaarde wordt verdeeld en iedereen kan dan zelf individueel een huis kopen. Meestal is het niet mogelijk om dan te blijven wonen in die woning. Een hypotheek met ouders moet passen.  Ouders die samen met eigen kind kopen blijven meestal langdurig samenwonen. Vriendengroepen die met 4 vrienden samen een hypotheek afsluiten gaan vaak korter samenwonen. Speciaal voor de groep vrienden die samen een woning willen kopen moet de boodschap duidelijk zijn. Spreek vooraf goed af wat jullie willen.