Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

De verschillende soorten plaatwalsen en hun toepassingen

Plaatwalsen is een metaalbewerkingsproces dat wordt gebruikt om gebogen onderdelen te vormen uit platte platen metaal. Plaatwalsen zijn machines die dit proces gebruiken, waarbij het materiaal door drie rollen gaat om het in een gewenste vorm te brengen. Plaatwalsen kunnen worden toegepast voor diverse toepassingen, zoals het buigen van buizen, het vormen van panelen en meer. In deze blog bespreken we de verschillende soorten plaatwalsen en hun respectieve toepassingen in detail.

 

Soorten plaatwalsen

De meest voorkomende soorten plaatrollen zijn drie-, vier-, piramide- of kegelrollen. Driewalsen hebben twee aangedreven rollen en een looprol die het te walsen materiaal ondersteunt. Deze worden gebruikt om elementaire cilindrische vormen met geleidelijke bochten te produceren. Machines met vier rollen hebben drie aangedreven rollen en één geleiderol, waarmee strakkere radii in de geproduceerde bochten mogelijk zijn. Piramiderollen gebruiken kegelvormige rollen met toenemende diameter om sneller dan andere machines gebogen delen te vormen uit vlakke platen metaal. Kegelwalsen gebruiken een kegelvormige rol om een gelijkmatige druk over de hele plaat te handhaven terwijl deze in vorm wordt gewalst.

 

Toepassingen van plaatrollen

Plaatrollen worden gebruikt in een grote verscheidenheid van metaalbewerkingstoepassingen. Ze kunnen worden gebruikt om dunne metalen platen te buigen tot buizen, tanks en andere gebogen structuren. Plaatwalsen worden ook vaak gebruikt om panelen voor autocarrosserieën, machinebehuizingen en andere industriële voorwerpen te vormen. Plaatwalsen kunnen ook worden gebruikt om onderdelen met complexe vormen zoals halve rondingen of driedimensionale vormen te maken. Plaatwalsen zijn bijzonder nuttig wanneer het werken met metalen die snel en nauwkeurig moeten worden gevormd maar toch hun sterkte en integriteit behouden.

 

Conclusie

Plaatwalsen is een belangrijk proces in de metaalbewerking, waarmee onderdelen kunnen worden gemaakt van platte platen metaal. Plaatwalsen zijn er in verschillende types zoals machines met drie walsen, machines met vier walsen, enz. Plaatwalsen kunnen worden gebruikt om dunne metaalplaten in buizen te buigen, panelen voor autocarrosserieën te maken en complexe vormen te vormen. Plaatwalsen zijn veelzijdige machines die metaalbewerkers kunnen helpen snel en nauwkeurig de onderdelen te maken die zij nodig hebben met sterkte en integriteit.