Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Jezelf ontwikkelen met een ISO 27001 training

Ben je op zoek naar manieren om jezelf te ontwikkelen? De krant staat dagelijks vol met berichten over datalekken. Hackers vinden steeds weer een andere manier om in te breken op de computers van bedrijven. De gevolgen kunnen desastreus zijn. Soms eindigen de persoonlijke gegevens van klanten op straat. Dergelijke aanvallen kun je voorkomen met een informatiebeveiligingsbeleid dat zorgvuldig tot stand is gekomen. Tijdens de ISO 27001 training leer je hoe je hackers te slim af kunt zijn. Nieuwsgierig geworden? Lees verder om erachter te komen waarom het volgen van deze training de perfecte manier is om jezelf te ontwikkelen.

Wat leer je tijdens de ISO 27001 training?

Tijdens de ISO 27001 training, die je kunt volgen bij NEN, leer je hoe je de gegevens van jouw bedrijf beveiligt tegen gevaren op een effectieve manier. De normen van ISO 27001 worden uitvoerig besproken. Op welke manieren is de norm herzien? Wat zijn de wijzigingen die het meest in het oog springen? Dit en meer zal aan bod komen. Als je de training hebt gevolgd, kun je risicoanalyses uitvoeren en informatiemanagementsystemen opzetten en beheren. Je weet hoe je rekening moet houden met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De principes van informatiebeveiliging zullen je worden bijgebracht door goede en kundige docenten.

Risico’s in kaart brengen

Als je een risicoanalyse maakt, breng je risico’s in kaart. Welke risico’s zijn aanvaardbaar en welke niet? Sommige informatie is belangrijker voor het functioneren van het bedrijf dan andere. Hier dien je rekening mee te houden. Deze informatie dient koste wat het kost beschermd te worden tegen hackers en ander gespuis. De ISO 27001 norm zal aan het einde van de cursus geen geheimen meer voor je hebben. Daarmee is het volgen van deze cursus dan ook een uitstekende manier om jezelf te ontwikkelen.

Kennis verbreden op het gebied van informatiebeveiliging

Overweeg om de cursus te volgen als je je kennis wilt verbreden op het gebied van informatiebeveiliging. Je hoeft niet over bepaalde voorkennis te beschikken om de training te volgen. Wel kun je je voorbereiden door je in te lezen. Zo haal je het meeste uit de cursus. Wat dacht je bijvoorbeeld van het noteren van eventuele vragen alvorens je het klaslokaal betreedt? Je komt in de klas te zitten met risk managers, quality managers en nog veel meer soorten mensen. Ben jij daar binnenkort ook te vinden?