Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ga voor zekerheid met een blackbox voor de fiscale rittenregistratie

Wanneer je de Belastingdienst een betrouwbaar stuk bewijs wilt aanleveren dan kun je niet om een automatische rittenregistratie heen. De black box wordt volledig weggewerkt in het voertuig en registreert nauwkeurig al jouw ritgegevens. Naast de basisvereisten worden er nog een aantal extra gegevens verzamelt die jouw fiscale verantwoording nóg beter funderen en die jou helpen bij het besparen van kosten.

Wat is een black box?

De letterlijke vertaling van ‘black box’ is zwarte doos. Maar een black box voor rittenregistratie is natuurlijk veel meer dan alleen zwarte doos. Het is namelijk een telematicaproduct (hardware) dat in voertuigen wordt aangesloten. Dit aansluiten gebeurt heel simpel via ‘plug-and-play’. In de black box bevindt zich een simkaart en een printplaat. De simkaart zorgt ervoor dat de data die de black box registreert, wordt verzonden naar een ontvanger.

Een blackbox wordt vaak gebruikt op het moment dat je extra informatie inzichtelijk wil krijgen, bijvoorbeeld: de ritgegevens, waaronder de datum en tijd van de rit, de afstand, de gereden route en het vertrek en aankomst adres.

Maar het kan ook gaan om gegevens als het brandstofverbruik, stationair laten lopen van de motor, te hard remmen, te hard optrekken en het bochtenwerk. Door op deze informatie te sturen draag je bij aan het verduurzamen en het milieu, maar ook aan meer veiligheid op de wegen en je vermindert kosten. Met de informatie over de ritgegevens zorg je ervoor dat je sluitend bewijs voor de Belastingdienst hebt.

De Belastingdienst verplicht zakelijke automobilisten namelijk om aan te tonen dat ze niet te veel privé kilometers rijden op jaarbasis. Met deze digitale rittenregistratie kan je ritten van je (zakelijke) voertuigen automatisch laten registreren volgens de eisen van de Belastingdienst.

Nooit meer een discussie met de Belastingdienst

Met een black box hoef je dus nooit meer te discussiëren met de Belastingdienst en loop je niet langer risico op boetes en naheffingen. Het zorgt er namelijk voor dat de rittenadministratie sluitend is en daardoor minder kans hebt op boetes of naheffingen. Andere voordelen zijn dat het je productiviteit verhoogd door minder bezig te zijn met de administratie.

Fiscale rittenregistratie met black box

Het rittenregistratie systeem is gebruiksvriendelijk en compleet. Hieronder volgt een overzicht van belangrijkst functionaliteiten:

  • GPS Auto Tracker
  • Automatische rittenregistratie
  • Rijgedrag analyse
  • Brandstofkosten analyse en interactieve dashboards
  • Onderhoud informatie en automatische rapportages
https://yeshugo.com/rittenregistratie/