Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Attracties

Leuke en unieke dingen om te doen op Curaçao

Het prachtige eiland Curaçao is een geweldige Caribische vakantieplek. Het eiland zelf is mooi, kleurrijk en vol met geweldige activiteiten en ervaringen. Er is geen gebrek aan leuke en unieke dingen om te doen op Curaçao.

Klaar voor de leukste dingen om te doen op Curaçao? Het beste is om te kiezen voor curacao autoverhuur als je een roadtrip gaat maken.

Laten we meteen naar de Curaçao gids gaan!

Ga snorkelen bij Tugboat Beach

Er zijn talloze plekken om te snorkelen op Curaçao, maar Tugboat Beach is een van de allerbeste!

Op dit strand kun je snorkelen naar een gezonken sleepboot en onderweg tonnen geweldige vissen en zeedieren zien. Je kunt snorkeluitrusting huren bij Tugboat Beach en het is een geweldige plek om de dag door te brengen.

Bezoek de vele stranden

Curaçao is gevuld met tonnen geweldige stranden en er zijn zoveel unieke opties.

Drie van mijn favoriete stranden zijn Cas Abao, Playa Porto Mari en Playa Canoa. Huur een auto en een koelbox (je kan ook piepschuim wegwerp koelboxen kopen bij de supermarkt) en trek een dag langs alle prachtige stranden aan de westkust. Wij hadden voor een paar dagen een auto bij Veilig auto huren Curacao gehuurd. Dit was perfect en gaf ons alle vrijheid om te een geweldige tijd te hebben.

Volg een schildercursus

Sommige van de populaire stranden op Curaçao bieden schilderlessen aan en het is zo leuk om een souvenir te schilderen met uitzicht op de oceaan. De artiesten zijn geweldige leraren en ze helpen je bij het maken van het perfecte ontwerp om je reis naar Curaçao te onthouden.

Zowel Playa Porto Mari als Tugboat Beach bieden deze lessen aan. Je kunt op elk moment van de dag binnenlopen, en ze zijn erg ingehouden en leuk.

Maak een boottocht naar Klein Curacao

Een boottocht van een hele dag naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao is zo’n fantastisch avontuur! Zorg ervoor dat je medicijnen voor zeeziekte meeneemt, want de oceaan kan ruw zijn.

Ik raad aan om bij Mermaid Boat Tours te boeken, aangezien zij een van de weinige bedrijven zijn met een strand structuur op het eiland.

Bewonder de Street Art in Willemstad

Naast de felgekleurde gebouwen rond Willemstad, in de buurt van Otrobanda specifiek, vind je geweldige straatkunst. Veel van deze straatkunst is door de lokale bevolking geschilderd tijdens de Kaya Kaya Party in de buurt, en het is super indrukwekkend!

Pak een kopje koffie en breng de ochtend door met wandelen in de buurt en genieten van de prachtige kunst en muurschilderingen!

Maak een boottocht bij zonsondergang

Ik wilde heel graag een boottocht bij zonsondergang maken, maar helaas werd ik tijdens mijn reis naar Klein Curaçao zo zeeziek dat ik zenuwachtig was om weer op een boot te stappen.

Er zijn echter zoveel coole opties om uit te kiezen, en ze zien er allemaal erg leuk uit!

Cruises bij zonsondergang op Curaçao:

 • Happy Hour Sunset Sail
 • Sunset Sailing Trip
 • Spanish Water & Sunset Cruise
 • Curacao Sunset Fishing Cruise

Ga op de Koningin Emmabrug staan terwijl deze openzwaait

De Koningin Emmabrug in Willemstad is echt uniek! Het is een pontjesbrug die openzwaait om boten door te laten. Je kunt op de brug staan terwijl deze beweegt en het is een leuke ervaring!

Ik raad aan om er alleen op te gaan staan als er een kleine boot binnenkomt, zodat hij niet te veel openzwaait en je lang op de brug vastzit. Als er echter een grote boot vaart, kan het zijn dat u 10+ minuten op de brug vastzit.

Probeer de beroemde Blue Curacao

Curaçao staat bekend om zijn likeur gemaakt van gedroogde, bittere sinaasappels. Blue Curacao (genoemd naar zijn felblauwe kleur) is de meest bekende variëteit.

Terwijl je op het eiland bent, kun je de Curacao Liqueur Distillery in Landhuis Chobolobo bezoeken om meer te weten te komen over de productie van de beroemde Blue Curacao. Je kunt ook aan de bar borrelen en zelfs een workshop cocktail maken volgen!

Bekijk de historische forten

Overal op het eiland vind je oude forten gebouwd in de jaren 1500 – 1800. Deze forten zijn erg gaaf om te bezoeken!

 • Fort Beekenburg (1703) – een zeer goed bewaard gebleven Nederlands fort bij Tugboat Beach.
 • Rif Fort (1828) – gelegen in Otrobanda, werkt momenteel als een ommuurd winkel- en restaurantgebied.
 • Fort Amsterdam (1634) – een Nederlands fort in Punda en een UNESCO-werelderfgoed.
 • Fort Nassau (1797) – een Nederlands fort dat momenteel een restaurant herbergt met 360 graden uitzicht over Curaçao!

Bekijk de musea

Er zijn geweldige musea om te bezoeken op Curaçao om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van het eiland. Deze musea zijn ook fantastisch om te bezoeken als het buiten erg warm of regenachtig is.

 • Kura Hulanda Museum – leer over de slavenhandel en geschiedenis van de slavernij op Curaçao.
 • Mikve Israel-Emanuel Synagogue – de oudste synagoge op het westelijk halfrond! Leer meer over de geschiedenis van het jodendom op Curaçao.
 • Maritiem Museum Curaçao – leer meer over de maritieme geschiedenis op Curaçao. Ze bieden ook begeleide boottochten aan!