Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Dieren

Hoe kies ik het beste hondenbed

Het beste hondenbed is comfortabel, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

De beste hondenbedden worden gemaakt van materialen die comfortabel zijn voor de hond en ook voor de eigenaar. Het moet duurzaam zijn, gemakkelijk schoon te maken en een goede garantie hebben. De beste materialen voor de hondenmand hoes of buitenbekleding van een hondenmand zijn natuurlijke vezels, canvas, katoen en wol.

Een traditionele hondenbed of iets meer ?

Er zijn veel verschillende soorten hondenmanden op de markt. Ze variëren van traditionele hondenbedden met een matras en kussens tot verhoogde bedden met een frame en opstaande randen. Over het algemeen hangt het type bed dat u kiest af van de grootte en het activiteitenniveau van uw hond. Kies geen te kleine hondenmand, maar ook niet te groot. De keuze van een hondenmand zal dus afhangen van het hondenras waarvoor je de mand aankoopt.

Welke soort vulling

Daarnaast kan je ook kijken welke soort vulling er nodig is. Voor kleine hondenrassen kan je best een vulling voorzien dat makkelijker indrukbaar is. Voor grote honden mag de vulling steviger zijn zodat ze vulling de hond goed gaat ondersteunen. Grote honden wegen meer, dus zal de vulling meer weerstand moeten bieden wil een grote viervoeter comfortabel, en met een rechte rug slapen.

Een hondenmatras voor lange of korte honden

De keuze van een matras of hondenmand zal ook afhangen van de ruglengte van de hond. Er zijn korte en lange honden. Voorbeeld een windhond zal een hondenmand of grote matras nodig hebben. Deze honden kunnen snel rugklachten ontwikkelen door een slecht hondenbed dat doorbuigt. Het is de bedoeling van de hondenmand dat de rug vlak en niet belast blijft tijdens het slapen.

Hondenbedden met traagschuim vlokken

Het beste van hondenbedden met traagschuim is dat ze geen geuren of warmte vasthouden zoals andere soorten bedden. Het nadeel van dit type bedden is dat ze in de zomer erg warm worden. Dat is ook de reden dat Fantail de matrassen opvult met een samenstelling van traagschuim onder de vorm van vlokken en fiber. Voor meer informatie over het beste type bed voor uw hond, bezoek deze dierenwinkel voor meer info en ideeën.