Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

Alles wat je moet weten over motorolie

Motorolie is een van de belangrijkste vloeistoffen in je auto. Veel mensen weten wel wat motorolie is maar veel minder mensen weten waarom motorolie nu eigenlijk zo belangrijk is. Het smeert de motor en voorkomt dat deze vastloopt, wat grote schade kan veroorzaken. In deze blogbijdrage bespreken we alles wat je moet weten over motorolie: wat het is, wat het doet, hoe je het moet verversen, en waar je het kunt kopen.

Wat motorolie is

Motorolie is dus, zoals de naam al doet vermoeden, olie dat specifiek wordt gebruikt voor de motor van je auto. Motorolie is erg essentieel, te weinig motorolie kan op de lange termijn namelijk leiden tot allerlei beschadigingen aan je auto. Motorolie wordt soms ook wel smeerolie genoemd. Dit is misschien een betere beschrijving omdat dit precies is wat motorolie doet. Het zorgt ervoor dat alle onderdelen van je motor niet stroef tegen elkaar aanschuren. En dat is erg nodig omdat er anders allerlei onderdelen van je motor eerder stuk gaan.

Motorolie verversen en bijvullen

Wat je waarschijnlijk vaak gehoord hebt is dat mensen eens in de zoveel tijd het oliepeil van hun motor controleren. Dat gebeurt niet voor niks en is heel belangrijk. Zo weet je namelijk precies of je je motorolie moet bijvullen. Als het oliepeil van je auto te laag is, houdt dat dus in dat je te weinig motorolie in je motor hebt zitten, wat op lange termijn ook tot schade kan leiden aan je motor.

Motorolie kopen

Er zijn verschillende merken motorolie beschikbaar. Daardoor kan het erg lastig lijken om erachter te komen welke soort motorolie geschikt is voor je eigen auto. Gelukkig hebben de meeste websites tegenwoordig om de juiste soort motorolie te zoeken op kenteken. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste motorolie hebt. Motorolie kun je dus eenvoudig zelf kopen en verversen, dit scheelt veel tijd en geld bij de garage!