Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woningen

Dit is waar je op moet letten voordat je raamuitzetters koopt

 Als je net bent verhuisd of een nieuw raam hebt laten plaatsen wordt het tijd om op zoek te gaan naar geschikte raamuitzetters. Al snel kun je er misschien achter komen dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende soorten raamuitzetters zijn? Welke de beste voor jou is hangt ook samen met wat je precies met je raam wil. Er zijn daarnaast een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je raamuitzetters koopt. Dit voorkomt dat je een verkeerde keuze maakt of dat je raamuitzetters toch niet geschikt zijn voor de grootte van de raam.

Verschillende soorten raamuitzetters

Raamuitzetters zorgen er dus voor dat je je raam open kan zetten, zonder dat deze terugvalt. Op deze manier zijn raamuitzetters erg handig. Ook voorkomen ze zo schade aan je raam, doordat zij deze in een bepaalde positie vastzetten. Voordat je nieuwe raamuitzetters koopt, is het erg handig om te weten dat er verschillende soorten raamuitzetters zijn. Zo zijn er de standaard raamuitzetters met stelpen, die iedereen waarschijnlijk het meest bekend voorkomt. Met dit type raamuitzetter kun je je raam vastzetten in een paar posities. Hoeveel posities dit zijn hangt af van het aantal stelpen. Dit zijn dus de gaten waarmee je je raam in een bepaalde positie vastzet.

Telescopische raamuitzetters en wegdraaiende raamuitzetters

Naast de standaard raamuitzetters zijn er ook nog de telescopische en wegdraaiende raamuitzetters. Het grote voordeel van een telescopische raamuitzetter is dat je je raam in elke positie vast kan zetten die je wilt. Hierbij ben je dus niet afhankelijk van het aantal stelpen van je raamuitzetter. De telescopische raamuitzetter is eenvoudig uitschuifbaar en daardoor in elke positie vast te zetten. Tenslotte zijn er de wegdraaiende raamuitzetters, waarmee je je raam slechts op één positie kan vastzetten.

Het juiste formaat raamuitzetters

Het is erg belangrijk om het juiste formaat raamuitzetters te kopen. Dit komt doordat de raamuitzetters binnen het raamkozijn moeten passen. Wat het juiste formaat is, hangt dus onder andere af van de grootte van je raam. Voor meer informatie over het juiste formaat raamuitzetters kun je bij een specialist ook online op de productpagina’s te rade gaan.