Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

De grootste voordelen van een eigen caferacer

In de motorwereld is ongelooflijk veel te vinden. Het aanbod van motoren is enorm groot. En toch zijn er ook nog motorclassificaties die ooit geheel zelf zijn bedacht, simpelweg uit een gebrek aan motoren die aan specifieke wensen voldeden. Een caferacer is hier een goed voorbeeld van. Deze motorfiets werd ooit zelf gemaakt door groepjes mannen die een tekort in de motorwereld zagen. Zo waren er toen nog vrijwel geen sportieve modellen verkrijgbaar. Daarom besloot men om dan maar zelf te gaan sleutelen. De caferacer was al gauw een feit. 

Hoewel er tegenwoordig natuurlijk genoeg sportieve modellen op de markt verkrijgbaar zijn, blijft het bouwen van een caferacer nog altijd onverminderd populair. Maar hoe komt dat eigenlijk? Waarom is een eigen caferacer bouwen zo populair? Wij hebben de grootste voordelen op een rijtje gezet! 

Laat je creativiteit de vrije loop 

De meeste motorliefhebbers zijn niet alleen dol op het rijden zelf, maar vinden het ook prachtig om meer over hun favoriete hobby te weten te komen. Hierdoor verdiepen ze zich in de materie en in de wereld van motorfietsen. Want welke onderdelen zijn nu eigenlijk echt het belangrijkst en hoe tover je een simpele motorfiets om tot een uniek exemplaar? 

Wie het heerlijk vindt om met de handen te werken, zal er tevens enorm van genieten om lekker de creativiteit de vrije loop te laten en aan de eigen motor te sleutelen. Wanneer je ene kant-en-klaar exemplaar koopt is hier natuurlijk weinig aan. Wanneer je er echter voor kiest om geheel zelf een caferacer te bouwen, dan heb je de komende tijd genoeg te doen. Het is niet enkel een kwestie van gashendels en knipperlichten monteren. Je zal echt alles uit de kast moeten trekken om deze motorfiets geheel naar eigen wens te maken en op de juiste manier te monteren. Laat de creativiteit dus de vrije loop en geniet! 

Uniciteit 

Het grootste nadeel van de motorwereld is dat deze steeds populairder wordt. Steeds meer mensen rijden motor en genieten hier volop van. Daardoor zien we ook steeds meer dezelfde exemplaren op de weg verschijnen. Dacht je net uniek te zijn met een prachtige motor, blijkt de buurman precies dezelfde te hebben. Ontzettend balen! Wanneer je van échte uniciteit wilt profiteren, dan is een eigen motorfiets ‘bouwen’ de enige keuze. Deze maak je niet alleen geheel naar eigen wens, maar ziet er ook nog eens een stuk persoonlijker en unieker uit. 

Het grootste voordeel van een eigen caferacer bouwen is dat je deze ook nog eens aan al jouw wensen kunt laten voldoen. Ben je bijvoorbeeld dol op het geluid van jouw motor? Maar zijn je buren hier minder blij mee? Dan kan je ervoor kiezen om een db killer te monteren. Hierdoor veroorzaak je minder overlast bij de buren en kan je zonder problemen – en wanneer je maar wilt – een ritje maken op jouw favoriete voertuig. Geruisloos kom je aan en geruisloos verdwijn je weer. Hierdoor zijn zelfs nachtelijke ritjes niet meer uitgesloten.