Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Bestek tafel dekken

Op de juist manier bestek bij het tafeldekken neerleggen

Een paar keer per jaar ontkom je er toch niet aan: formele diners. Het merendeel van de tijd vinden ze buitenshuis plaats, maar af en toe zal je er zelf ook één organiseren. Om zo’n evenement succesvol te laten verlopen moet je natuurlijk wel alle etiketten beheersen en het juiste servies en bestek hebben. Je kan bij ons gerust een luxe serviesset kopen of ons speciale Robbe berking bestek. Deze keer gaan we het hebben over hoe jij je bestek bij het tafel dekken correct neerlegt.

De juiste volgorde

Als je succesvol je bestek bij het tafel dekken wil neerleggen moet je er voor zorgen dat het bestek wat je als eerste nodig hebt aan de buitenkant van je borden neerlegt. Voor elke gang extra leg je het bestek één plekje meer naar binnen toe. De vorken leg je links van alle borden neer, terwijl messen en lepels zich juist aan de rechterkant moeten bevinden. Wanneer je vis serveert, heb je ook een speciale vismes nodig. Je kan makkelijk visbestek bij ons kopen mocht dit in je keukenla ontbreken. Alle messen moeten met de snijzijde naar het bord toe liggen.

Brood en toetjes

Voor je dessert leg je het bestek aan de bovenkant van alle borden. Zorg er hier voor dat de vork naar rechts wijst en de lepel naar links. Tot slot hoor je het broodmesje op het broodbordje te plaatsen. Wij raden Robbe berking bestek als beste aan om indruk te maken op je gasten.

Voor meer informatie

Hopelijk ben je nu optimaal voorbereid op toekomstige formele diners bij je thuis. Wil je ook weten wat je precies moet doen met de glazen en het servies bij het tafeldekken? Verder kan je bij ons dus ook mooie visbestek kopen of een luxe serviesset kopen.

https://serviesxl.nl/