Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

Zelfrijdende auto: de toekomst?

Het lijkt een idealistisch beeld. U stapt in de auto, voert het adres in en de auto brengt u op locatie terwijl u van een ontbijt met koffie en een krantje geniet. De zelfrijdende auto is de toekomst. Al heeft nog niet iedereen daar vertrouwen in. Want waar de ritregistratie bijhouden al volledig automatisch gaat, geldt dat nog niet voor het zelf rijden van auto’s.

 

Rittenregistratie app

Het bijhouden van een ritregistratie heeft in de afgelopen jaren op technische wijze veel vooruitgang geboekt. Met behulp van een rittenregistratie app is het niet meer nodig om alle ritten handmatig op papier bij te houden. Doordat dit allemaal automatisch kan, neemt dit voor veel mensen tijd en zorg uit handen. Voordat de zelfrijdende auto volledig automatisch rijdt en zorgen uit handen neemt, moeten er wel nog een aantal stappen gemaakt worden.

 

Gebrek aan vertrouwen

Uit onderzoek van Smart Car Monitor blijkt dat slechts één op de tien Nederlanders vertrouwen heeft in een zelfrijdende auto. De voornaamste reden voor het gebrek aan vertrouwen is dat men zelf geen controle heeft en dat wel wenst te behouden. Van de respondenten denkt 40 procent dat de zelfrijdende auto nooit de norm wordt.

Volledig zelfrijdende auto

Een zelfrijdende auto is een normale auto met slimme sensoren en systemen. Met behulp van geavanceerde camera’s wordt de omgeving geanalyseerd en worden voetgangers en andere auto’s herkend. De data wordt verzameld en de auto anticipeert hierop. Zo weet de auto ook waar er file staat en gaat aan de kant voor politie-, brandweer- en ziekenauto’s wanneer zij de sirene aan hebben staan. Wanneer 100 procent van de rijtaken uit handen wordt genomen, zou de volledig zelfrijdende auto ook ter bevordering van de verkeersveiligheid zijn.

 

Techbedrijven

Van de Nederlanders die een zelfrijdende auto overwegen, kiest men het liefst voor de merken Apple, Daimler/Bosch en Samsung. Vooral mannen in de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar overwegen de aankoop. Slechts 31 procent denkt dat de zelfrijdende auto binnen 15 jaar algemeen bekend is, terwijl 13 procent denkt dat het nog minimaal 25 jaar duurt. Mocht het zover zijn, dan zal alles geautomatiseerd zijn. Van inparkeren tot routeplannen en stoppen voor zebrapaden tot ritregistratie. Dat laatste kan gelukkig al uit handen genomen worden door een rittenregistratie app.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/