Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

4 tips bij het kopen van een pokertafel

Je wilt een pokertafel kopen maar je weet niet waar je moet beginnen. Daar gaan wij je bij helpen. Hieronder vind je 4 tips om je een stukje op weg te helpen bij het kopen van een pokertafel.

Tip 1. Koop je pokertafel bij een gespecialiseerd bedrijf

Wanneer je op het internet opzoek gaat naar een pokertafel, merk je dat je veel bedrijven tegenkomt die pokertafels verkopen tegen hele lage prijzen. Dit zijn vaak pokertafels waarvan het kwaliteit niet al te best is en de kans dus aardig groot is dat de pokertafel niet lang meegaat. De tafels zijn vaak erg onstabiel en het speelveld bevat te weinig stof. De gevolgen hiervan zijn dat de speelkaarten en de pokerchips moeilijker zijn op te pakken en dit tijdens het spelen erg irritant is. Zorg er dus goed voor dat je jouw pokertafel koopt bij een speciaalzaak of bij een bedrijf waar het kwaliteit wél erg goed is.

Tip 2. Koop een pokertafel zonder losse items

Een pokertafel kopen zonder problemen, is moeilijker dan je denkt. Naast dat het erg handig is dat je een pokertafel koopt bij een speciaalzaak, geven wij ook als tip mee om een pokertafel te kopen die volledig is en waar geen losse items bij zitten. Je ziet namelijk wel is dat je het tafelblad eraf kunt halen. De gevolgen hiervan zijn dat je hobbels op je pokertafel krijgt en hierdoor de kaarten soms te zien zijn tijdens het uitdelen. Er is niks vervelender dan opnieuw te moeten delen omdat je pokertafel niet aan alle eisen voldoet. Verder mogen de bekers er wél los bij zitten. Dit heeft namelijk niks te maken met het spelen, en deze kun je er tijdens het spelen erg makkelijk terug in plaatsen.

Tip 3. Kies de goede grootte

Tijdens het kopen van je pokertafel kom je erachter dat je verschillen formaten van een tafel hebt. Voordat je hier een keuze ingaat maken is het handig om te weten met hoeveel mensen jij wilt gaan pokeren. Het zou namelijk erg zonde zijn als je wilt gaan spelen met 9 spelers, maar er maar plek is voor 8 spelers.

Je kunt kiezen uit de volgende formaten; ronde pokertafel met 90 cm diameter, pokertafel 215 cm lang, pokertafel 240 cm lang en je hebt tafels groter dan 240 cm.

Ronde pokertafel met 90 cm diameter

De kleinste pokertafel is vooral bedoeld voor de spelers die willen pokeren met een klein groepje en die poker spelen omdat ze het erg gezellig en leuk vinden. Deze tafel is namelijk geschikt voor maximaal 8 pokeraars. Naast dat dit de kleinste pokertafel is, is het ook de enigste ronde pokertafel. Erg handig om hier rekening mee te houden bij het kopen van deze pokertafel

Pokertafel 215 cm lang

We zijn nu aangekomen bij de bekendste én de meest voorkomende pokertafel onder de pokerspelers. Het is in verhouding met de pokertafels die nog gaan komen een goedkope pokertafel en is ook gewoon inzetbaar bij toernooien. Aan deze pokertafel kun je met maximaal 10 spelers zitten. Ik adviseer je om aan deze tafel niet met 10 spelers te gaan zitten omdat het dan vaak wel aardig krap is. Dus als je zeker weet dat je vaak met 10 spelers gaat pokeren, is het handig om een pokertafel te kopen die een slag groter is dan deze.

Pokertafel 240 cm lang

Deze pokertafel is één slag groter dan de pokertafel van 215 cm lang. Het voordeel van deze tafel is dat je net wat meer ruimte hebt en hierdoor iets comfortabeler kunt zitten, en kunt spelen. Ook deze pokertafels zijn geschikt om te gebruiken bij toernooien. Naast deze evenementen, zijn ze ook erg goed te gebruiken voor bij je thuis.

Tafels groter dan 240 cm

We zijn nu aangekomen bij de professionele pokertafels. Deze pokertafels hebben naast dat ze een geweldige uitstraling hebben, ook een aardig prijskaartje. De opties qua grootte die je nu nog hebt zijn 265 cm lang en 295 cm lang.

Tip 4. Denk goed na over waar je de pokertafel wilt neerzetten

Naast dat je de pokertafel opzet wanneer je een avondje wilt gaan pokeren, moet je er ook goed over nadenken waar je de pokertafel neer kunt zetten wanneer je hem wilt opbergen. Voor het kopen is het om hierover na te denken. Je kunt namelijk anders een pokertafel kopen met inklapbare poten. Hierdoor neemt de pokertafel minder ruimte in en kun je hem makkelijker opbergen.  

Ook opzoek naar een pokerset?

Je hebt natuurlijk niks aan een pokertafel als je geen pokerset hebt. Het is daardoor erg handig om je pokerset af te stemmen met je pokertafel. Ga je voor een goedkope pokertafel? Neem dan ook een redelijk goedkope pokerset. Verder moet je jouw pokerset natuurlijk ook afstemmen aan de aantal spelers met wie jij gaat spelen. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende aantal chips; 300, 500 op 1000.  Denk hier dus goed over na, voordat je een pokerset gaat kopen.