Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over gember

Gember is een superfood met veel goede eigenschappen en gember helpt bij afvallen. Deze groente wordt gegarandeerd een van je favorieten tijdens de koude wintermaanden!

Goede eigenschappen gember

Gember verbetert de spijsvertering en kan enorm helpen als je last hebt van een opgeblazen gevoel. De knolgroente helpt ook tegen misselijkheid en tegen infecties. Gember werkt ook ontstekingsremmend, wat op den duur kan bijdragen dat je gewapender bent tegen chronische ziektes zoals diabetes. Echter, mensen die bloedverdunners gebruiken of te maken hebben met maagzuurproblemen moeten de hoeveelheid gember beperkt houden.

Recepten met gember

Gember heeft van nature een licht pittige smaak, ideaal om gerechten wat meer ‘spice’ te geven. Ook in drankjes is het een heerlijke toevoeging. Gember en afvallen is een goede combinatie; denk aan het maken van gemberthee of gembershotjes voor een energie boost. We hebben een aantal suggesties voor je die lekker én gezond zijn.

Soep

Gember is een gele goede manier om gerechten op smaak te brengen. Soepen zijn daar een goed voorbeeld van. Denk bijvoorbeeld aan pompoensoep. Met een beetje gember en sinaasappel krijg je een uitgesproken winterse smaak. Ben je een avonturier op kookgebied? Dan kun je ook een wortel-gembersoep maken; hierin krijgt de gember een absolute hoofdrol.

Gember voor afvallen is ook makkelijk omdat je het prima kunt combineren met ander kruiden zoals kaneel peper en kerrie. De knolgroente is ook zeer geschikt om te gebruiken in een curry, waarbij je de gember kunt combineren met knolraap, koriander of boontjes.

Gemberkoekjes

Oké vooruit, dit is misschien is dit niet de meest gezonde optie, maar met de feestdagen voor de deur mag je ook wel een beetje snoepen. Wie kan er nou de heerlijke zoete geur van deze koekjes weerstaan, gecombineerd met kaneel en gember? Maak er een extra feestje van door de koekjes te versieren. Afvallen met gember kan ook wel op een later tijdstip…

https://dieetschema.nl/kun-je-sneller-afvallen-met-gember/