Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Met deze opties verander je de uitstraling van de voorkant van je huis

Het eerste wat iemand ziet bij een huis is de voordeur. De voordeur kan je ook wel echt het visitekaartje noemen van het huis. Steeds meer mensen kiezen er daarom ook voor om deze deur met gevel aan te kleden en zo mooi mogelijk naar voren te laten komen. Wil jij dit nu ook voor je huis? Dan zijn er verschillende mooie opties die jij kan toepassen. Deze opties lees je verder in dit artikel.

Koop een nieuwe voordeur

Wil je de uitstraling van de voorkant van je huis veranderen? Dan is een nieuwe voordeur een aanrader. De voordeur bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van de voorkant van het huis. Door een nieuwe voordeur te kopen met net een andere stijl zorg je dus voor een hele andere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een mooie klassieke houten deur of een moderne kunststof deur. Een houten deur is een aanrader, omdat hout karakter heeft en daarbij ook isolatie waarde heeft. Wel zal je wat meer tijd kwijt zijn aan onderhoud. Een kunststof deur is zeer modern en kost niet veel tijd in onderhoud, wel geeft het een iets minder klassiek en karaktervolle uitstraling.

Verf de voordeur in een andere kleur

Wil je geen nieuwe deur kopen? Dan is de deur een ander kleurtje geven soms ook al genoeg. Door de kleur wit, zwart of een andere kleur te geven zorg er al voor dat de uitstraling van de voorkant van je huis enorm kan veranderen. Let wel op dat je het schilderen zorgvuldig en meerdere malen doet. De kleur moet mooi overkomen, omdat het zoveel invloed heeft op de rest van de uitstraling.

Voeg een deurluifel toe!

Je kan iets veranderen aan de deur zelf, maar er zijn ook opties rondom de voordeur heen die kunnen helpen bij het veranderen van de uitstraling. Een mooi voorbeeld hiervan is het toevoegen van een deurluifel. Een deurluifel wordt ook wel een voordeur afdakje genoemd en is een item dat je boven de voordeur plaatst. Dit kan een gebogen of rechte luifel zijn. Een deurluifel kan veel betekenen voor de voorkant van je huis.

Het mooie van deze optie is ook dat er enorm veel keuze is. Zo kan je naast de gebogen en rechte deurluifels ook voor glazen deurluifels, deurluifels met verlichting of aluminium deurluifels kiezen. Ook kan je er voor kiezen om zijkanten toe te voegen aan het afdakje. Op deze manier kan je een mooi geheel maken van de voordeur en de deurluifel.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de website van Jansa. Deze partij heeft een mooi groot aanbod in klassieke en moderne deurluifels. Daarbij geven zij ook de mogelijkheid om de deurluifels te laten bevestigen door een professional.

Pak de voortuin aan!

Naast het huis zelf kun je ook aanpassingen doen aan de voortuin. Dit is toch een belangrijk onderdeel van de gehele uitstraling van de voorkant van je huis. Je kan een hele mooie voordeur met deurluifel hebben, maar met een rommelige tuin komt dit toch wat minder mooi over. Zorg er dus voor dat vooral het pad naar de voordeur mooi ligt en voeg ook wat sfeer toe. Een mooie optie daarvoor is het toevoegen van bepaalde tuinverlichting. Dit kan in het pad zitten, maar dit kunnen ook lampen in de tuin zijn.