Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over kunstgras

Kunstgras is afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit. Als perfect alternatief voor natuurlijk gras en bestrating, kiezen steeds meer mensen voor deze optie. Er wordt verwacht dat kunstgras alleen maar populairder zal worden in de toekomst, mede door de verbeterende kwaliteit van het product. Wil jij graag meer weten over het gebruik ervan? Lees dan vooral verder.

Oorsprong

Kunstgras werd als eerste gebruikt in de jaren 60 op een sportveld van een Amerikaanse honkbalclub. Als alternatief voor natuurlijk gras was het namelijk makkelijker in onderhoud en kon het ook beter tegen een stootje. Daarnaast had het een betere valdemping, wat natuurlijk goed van pas kwam. Dit beviel de sporters zeer goed en langzaam aan verwierf kunstgras zijn populariteit in de rest van de wereld. Hier wordt het nog steeds veel gebruikt voor sport, maar heeft het ook andere doeleinden gekregen.

Voordelen

Kunstgras kopen heeft veel voordelen vergeleken met natuurlijk gras. Het heeft weinig onderhoud nodig en is veelal slijtvast. Ook kan zijn dikte en kleur precies worden aangepast op zijn toepassing, terwijl dit bij natuurlijk gras lastiger is. Kunstgras is ook een goed alternatief voor bestrating. Het geeft een minder kale uitstraling en is vaak niet te onderscheiden van echte natuur.

Doeleinden

Er zijn verschillende soorten kunstgras, die allemaal geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Zo is er perfect gras voor in de tuin, zowel als versiering als voor kinderen om op te kunnen spelen. Ook is er kunstgras dat dient voor bepaalde sporten, zoals voetbal en hockey. Daarnaast is er gras in leuke kleuren dat gebruikt kan worden voor versiering in speeltuinen.

Onderhoud

Kunstgras heeft in vergelijking met natuurlijk gras veel minder onderhoud nodig. Het is uiteraard niet nodig om het gras te maaien, te besproeien of onkruid weg te halen. Om het gras zo lang mogelijk mooi te houden, is het echter wel slim om er soms wat aandacht aan te besteden. Zo is het belangrijk om af en toe te borstelen, te reinigen en strooizand bij te vullen. Hiermee ben je maar een paar uurtjes per jaar kwijt. Het aanleggen van kunstgras is heel eenvoudig en het is een goede investering. Het gras gaat namelijk wel tien jaar mee en kan ook voor het grootste deel gerecycled worden.

Kortom: kunstgras is een perfect alternatief voor natuurlijk gras en bestrating. Het is geschikt voor verschillende doeleinden, makkelijk in onderhoud en een goede investering. Wellicht is het ook iets voor jou! Alles wat je moet weten over kunstgras Kunstgras is afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit. Als perfect alternatief voor natuurlijk gras en bestrating, kiezen steeds meer mensen voor deze optie. Er wordt verwacht dat kunstgras alleen maar populairder zal worden in de toekomst, mede door de verbeterende kwaliteit van het product. Wil jij graag meer weten over het gebruik ervan? Lees dan vooral verder.


https://www.kunstgrasdirect.nl/