Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Vakantie

De leukste bezienswaardigheden om met de auto te bezoeken in Fuerteventura

Van alle Canarische Eilanden heeft Fuerteventura de mooiste stranden, eindeloze duinen en een ontspannen sfeer waardoor je vaker terug wil komen. Fuerteventura heeft een zeer relaxte bohemien sfeer. De prachtige stranden treken surfers en andere liefhebbers van golven aan van over de hele wereld. Het eiland heeft ook een paar van de beste stranden in Europa en daardoor is het de perfecte vakantiebestemming voor echte strandliefhebbers.

De vijf best bezochte bezienswaardigheden in Fuerteventura

Veel mensen zeggen dat Fuerteventura de parel op de kroon van de Canarische Eilanden is. Het is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden (Tenerife is de grootste) en het is nog steeds redelijk rustig, hoewel het aantal bezoekers jaarlijks toeneemt. Er zijn zoveel verschillende activiteiten om te ondernemen, als je een auto huurt in Fuerteventura kan je het beste uit je tijd halen. Dit zijn de vijf best bezochte bezienswaardigheden in Fuerteventura:

Corralejo Grandes Playas

Corralejo ligt op het noordelijkste punt van het eiland en is één van de meest populaire vakantieoorden op Fuerteventura. Net buiten het vissersdorpje ligt het beroemde Corralejo Natural Park. Hier vind je enorme zandduinen die worden omringd door het heldere water van de Atlantische Oceaan. Ook kun je op het strand surfplanken en andere watersportartikelen huren.

El Cotillo en het strand van La Concha

Het prachtige dorpje El Cotillo ligt in het noorden van het eiland en is een populaire toeristenbestemming in Fuerteventura. El Cotillo is een klein dorpje maar je kunt er verschillende visrestaurants vinden. De inwoners komen hier in het weekend om een dag op het prachtige strand door te brengen en te genieten van een heerlijke familiemaaltijd. El Cotillo dankt zijn populariteit aan het stand van La Concha dat eruit ziet als een tropisch paradijs.

Ajuy grotten

Aan de westkust van Fuerteventura ligt het kleine kustplaatsje Ajuy en je kunt hier echt iets geweldigs zien. Neem vanuit het centrum het kleine kustpad naar het noorden. Hier vind je adembenemende grotten, die ooit hebben gediend als verstopplaats voor de piraten. Langs deze rotsachtige kusten ging Jean de Béthencourt voor het eerst voor anker toen hij in 1402 aankwam op dit eiland.

Betancuria

Betancuria (een oude stad in Fuerteventura) ligt in een diepe vallei aan de rand van een oude, droge rivierbedding. Een Fransman genaamd Jean de Béthencourt stichtte deze stad in 1405, in de veronderstelling dat de beschutte locatie indringers buiten zou houden. Gelukkig leefde hij niet meer toen in 1593 de stad volledig verwoest werd door een piraat genaamd Jaban. De ijverige stadsbewoners begonnen onmiddellijk met de wederopbouw en zo was de stad tot 1834 de hoofdstad van het eiland. Tegenwoordig is de economie van Betancuria vooral gericht op toerisme. Je vindt er veel souvernir- en ambachtswinkels maar ook veel goede restaurants.

Cofete en de stranden van Barlovento

Je kan niet zeggen dat je Fuerteventura kent als je niet de rotsachtige weg naar de afgelegen stranden van El Cofete en Barlovento hebt genomen. Als je deze weg oprijdt vanaf Morro Jable heb je waarschijnlijk meteen spijt en overweeg je terug te gaan. Maar als je doorzet en het uitkijkpunt van Frail y Pice de la Zara bereikt, zul en een adembenemend uitzicht hebben over de stranden en weet je dat deze trip het waard was. Het zandstrand is meer dan 12 km lang. Eerst kom je het strand van El Cofete tegen en daarachter dat van Barlovento. Helaas kan je er bijna nooit zwemmen vanwege de woeste golven.

Waarom een auto huren in Fuerteventura

De goedkope autoverhuur op de website www.autospanje.nl geeft je de mogelijkheid om het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden te verkennen  in een auto van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Mensen trekken naar Fuerteventura vanwege het strandklimaat (het hele jaar door is het hier lekker weer), het ruige vulkanische landschap en de uitstekende surfomstandigheden. Bezoek Fuerteventura autoverhuur online voor directe toegang tot een breed scala aan automerken.

Autorijden op Fuerteventura

De stranden in het westen zijn het meest populair bij surfers terwijl de meer beschermde gebieden in het zuidoosten liggen, bij Costa Calma. Hoewel er veel badplaatsen en toeristische voorzieningen zijn op het eiland blijft Fuerteventura in veel regio’s ruig. We raden je ten zeerste aan om een auto te huren op Fuerteventura. Schilderachtige wegen (zoals  Route 605) zullen je door landschappen met lavastromen en een adembenemend uitzicht op hooggelegen vlaktes, vulkanische bergen en de Atlantische Oceaan leiden.