Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Beginnen met tennissen, wat heb je allemaal nodig?

Heb je behoefte om met een nieuwe sport te beginnen. Dan is tennis misschien wel iets voor jou. Het maakt niet uit hoe oud of hoe jong je bent als je met tennis wilt beginnen. Tennis zorgt voor beter uithoudingsvermogen, een slanker lichaam, een kleinere kans op hart- en vaatziekten, sterke beenspieren en stevige botten. Wie wil dat niet? Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat tennissen vele gezondheidsvoordelen biedt. Maar naast de behoefte om te gaan tennissen heb je nog veel meer nodig. Maar wat allemaal? In dit artikel geef ik je een overzicht van wat je allemaal nodig hebt.

Kleding
Voor het kiezen van je outfit ben je voor tennis redelijk vrij in je keuze. Tennis is een actieve sport waarvan je het snel warm zal krijgen. Daarom kan je het beste, als het weer mee zit, een kort broekje met een shirt of topje aantrekken. In het begin kan je natuurlijk gewoon witte sportsokken aantrekken, die zijn er ook prima voor. Na een tijdje kan je speciale tennissokken aanschaven. Deze zijn speciaal ontwikkelt om steun te geven op de plekken waar een tennisser die nodig heeft. Naast het feit dat sportsokken zorgen voor een goede steun gaan ze ook nog eens goed om met de transpiratie.

Racket
Zonder tennis racket kan er niet getennist worden. Een racket is dan ook het allerbelangrijkste materiaal wat je moet aanschaffen voordat je gaat tennissen. Als je een tennisracket gaat aanschaffen is het belangrijk om goed te letten op de grip. Een te grote of te kleine grip kan leiden tot vervelende blessures waar je natuurlijk niet op staat te wachten. Verder is het nog belangrijk om te kijken naar de bespanning, hoeveel kilo wil je er in? Ga je voor zwaar bespannen zodat je de optimale controle hebt, of juist licht, voor meer snelheid? In de sportwinkel kan een racketspecialist je hier allemaal bij helpen.

Tennisschoenen
Je racket is een onderdeel van het tennisspel, maar je schoenen bepalen uiteindelijk hoe je het spel gaat spelen en hoe comfortabel je tijdens het spelen bent. Voor een beginnende tennisser zijn schoenen niet alleen belangrijk, maar zelfs van vitaal belang. Tennisschoenen moet flexibel zijn, met een zacht en stevig voetbed om de vereisten van het tennisspel te weerstaan. Het is belangrijk dat de zolen tegen een opstootje kunnen. Je zal namelijk vaak moeten stoppen en afzetten, gaan schuiven over de baan en snel van richting verandering om bij de bal te kunnen komen. Koop je tennisschoenen in een goede sportwinkel. Er zijn in grote sportwinkels een groot aanbod van zowel tennisschoenen heren als tennisschoenen voor vrouwen.

https://www.kctennis.nl