Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Bespaar op je telefoonkosten met sim only

We leven in onzekere tijden. Waar de economie vorig jaar nog booming was, zijn er nu hele sectoren die stil liggen. Veel mensen maken zich zorgen over hun baan. De kans is groot dat we in 2021 in een grote crisis terecht gaan komen. 

 

Het is daarom zaak om nu alvast te gaan kijken naar dingen die je kunt doen om je maandelijkse kosten te verlagen. Want hoe lager je maandelijkse kosten, hoe beter je bent voorbereid op een eventuele crisis. 

 

Telefoonkosten kunnen lager met sim only

 

Dat je een smartphone hebt is natuurlijk logisch. Waar het enkele jaren misschien nog een luxe was om een smartphone te hebben, is het nu toch wel echt essentieel. Je kunt er eigenlijk niet meer zonder. Toch betalen mensen vaak een hoop geld voor de mobiel. Ze hebben een abonnement afgesloten bij een provider + een telefoon. Die telefoon kopen ze dan op afbetaling. 

 

Een soort lening dus zeg maar. Iedere maand betalen ze enkele tientjes voor het toestel. Na verloop van tijd is de telefoon hun eigendom. De meeste mensen sluiten dan weer een nieuwe koop op afbetaling af voor een nieuwe toestel en blijven dan iedere maand een hoop geld uitgegeven. Maar waarom zou je een nieuw toestel nemen als je huidige toestel nog in goede staat is? Je zou ook een sim only abonnement kunnen overwegen. Je blijft dan je huidige toestel gebruiken maar sluit het abonnement over naar een veel goedkopere versie. Dat kan al snel enkele honderden euro’s per jaar schelen! 

Niet het nieuwste toestel

 

Ben jij er erg gevoelig voor om het nieuwste toestel tot je beschikking te hebben? Dan is dit misschien een minder goede optie voor je. Want je hebt dan al snel een toestel van 2-3 jaar oud tot je beschikking. De iPhones worden over het algemeen best wel lang ondersteund, maar heb je een minder snelle telefoon zou je dit wel kunnen gaan tegenstaan. Het is in ieder geval het overwegen waard naar onze mening, zeker als je geld op je maandelijkse kosten wilt besparen. Bekijk ook provider Ben eens voor een goede deal.