Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Ophoogzand in big bag beter?

Waarom zou je zand los laten storten in je tuin, of het laten aanleveren in big bags? Wat is de beste keuze eigenlijk? In dit artikel leest u hier meer over. 

Big bags, of los zand storten?

Zand is los te leveren, u spreekt dan het aantal kuub af en vervolgens wordt dit als een zandberg bij u gelost. In principe is de prijs afhankelijk van het aantal kuub en de bezorgkosten. Dit samen zorgt voor een totaalprijs. 

Zand is ook in big bags verkrijgbaar. Het zand is dan verpakt in een zeer grote kunststofzak met zelfs hengsels. De prijs wordt berekend per big bag, en ook voor dit zand wordt -bij kleine aantallen- bezorgkosten berekend. 

Waarom kiezen voor los zand of big bags?

Hebt u veel zand nodig voor uw tuin, en begint u vrijwel direct met de aanleg zodra het zand is afgeleverd? In dat geval wordt er meestal gekozen voor een berg los zand. Dit is meestal voordeliger in aanschaf. 

Hebt u zand nodig in een kleinere hoeveelheid en laat u het zand iets langer liggen? In dat geval zijn big bags veel handiger. 

Nadeel losse zandberg

  • De losse zandberg is een attractie voor kinderen uit de buurt. Ligt de berg aan de straatkant dan dwarrelt het uit elkaar zodra kinderen er in gaan spelen. 
  • Katten zijn eveneens gek op uw zandheuvel, zij mogen er graag in poepen.
  • Honden vinden het heerlijk om er even tegen aan te plassen.
  • Is er stevige wind opkomst? De droge bovenlaag kan gemakkelijk wegwaaien.

Wilt u deze taferelen vermijden, dan kiest u voor big bags zand!

https://www.betondingen.nl/big-bag-zand/