Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Bestel hemels lekkere mede bij Heathen Mead

Mede: populair drankje uit de oudheid

De laatste honderd jaar is mede een beetje in de vergetelheid geraakt. Mede is een alcoholische honingdrank, die volgens recepten al rond 1700 voor Christus werd gemaakt. Verhalen over mede kennen we vooral uit de Noorse mythen. De Romeinen, de Grieken en de Vikingen waren dol op dit overheerlijke drankje, dat als een godengeschenk werd gezien. Wilt u de drank eens proeven, bestel bij Heathen Mead dan mede met een hoge kwaliteit, gemaakt van de beste honing.

Historische honingdrank met fijne smaken

Net zoals wijn verschillende smaken kan hebben – afhankelijk van de druiven die erin zitten – heeft u ook de keuze uit verschillende soorten mede. De smaak hangt af van de hoeveelheid en soort honing die is toegevoegd, zoals heidehoning of bloemenhoning. De ingrediënten van mede zijn water en honing en om het fermentatieproces te bevorderen wordt vaak fruit toegevoegd. Ook honingdrank met kruiden of hop is erg smaakvol. Bij Heathen Mead is droge en zoete mededrank verkrijgbaar.

Crèmige, zachte klaverhoning kopen

Veel honingliefhebbers bestellen bij Heathen Mead speciale honingsoorten. Zo kunt u bij Elvira en Björn, de oprichters van de webshop, heerlijke klaverhoning kopen. Deze honing is op veel manieren te gebruiken. De crème-achtige honing van klaverbloesem smaakt bijvoorbeeld goed op brood, omdat de textuur wat steviger is. Ook als u een gerecht maakt met brie of geitenkaas, dan is klaverhoning een goede smaakmaker om toe te voegen.

In Amerika bestaan al speciale medebrouwerijen, waar bezoekers zich in de stijl van de Vikingen tegoed kunnen doen aan mede. Heathen Mead zet zich in om de populariteit van het in Nederland nog niet zo bekende drankje te vergroten. Bent u als een blok gevallen voor de smaak van deze honingdrank? Organiseer dan een Vikingfeest of ga met uw geliefde bij het haardvuur zitten om te proosten met een goede mede!

https://heathenmead.nl/