Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Boedapest

Ken jij de hoofdstad van Hongarije al? Boedapest begint steeds populairder te worden onder de Nederlandse jongeren. En terecht, volgens shoestring ervaringen is het echt een geweldige stad. In samenwerking met Shoestring hebben wij daarom een aantal tips op een rijtje gezet. Deze dingen moet je echt gezien hebben.

 

De oude binnenstad

Boedapest is gelegen aan beide zijden van de rivier de Donau. Vroeger waren dit drie losse steden namelijk Boeda en Óbuda (Hongaars voor Oud Boeda) aan de westzijde en Pest aan de oostzijde. Tegenwoordig wordt de westkant simpelweg aangeduid als Boeda. Aan deze zijde vindt je heuvels met daarop prachtige, historische bouwwerken. Zoals bijvoorbeeld het Vissersbastion, wat werd gebouwd tussen 1895 en 1901. In de vorige eeuw werd het gebruikt als een vismarkt, maar nu dient het bouwwerk vooral als toeristische attractie. Vanaf deze plek heb je prachtig uitzicht over Pest en het Parlementsgebouw aan de oever van de rivier de Donau. Ook dit is een indrukwekkend stukje architectuur. De baden in Boedapest zijn ook heel bekend. In de baden vind je zo’n 80 miljoen liter mineraalrijk water wat komt uit de bronnen onder Boedapest.

 

Het eten

De porties in Hongarije zijn groot, veel groter dan wij gewend zijn in Nederland. Je vindt er ook hele goede koffie en geweldige zoete gebakjes, een overblijfsel van de Turkse overheersing. Daarnaast staat Hongarije bekend om de goulash en andere vleesgerechten. Salades vind je hier niet zo veel.

 

Sziget festival

Dit jaar komen grote namen zoals Dua Lipa, Shawn Mendes, Lana del Rey, Kendrick Lamar en Artic Monkeys. Een hele hoop bekende artiesten dus, maar er komen ook heel veel kleinere, mindere bekende bandjes optreden op het festival. Het festival bevindt zich op een eiland midden in de rivier de Donau. Mensen vanuit de hele wereld bezoeken het festival en het duurt meer dan een week.

https://www.dalreizen.nl/