Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Checklist voor een ontspannen autovakantie

Voor het eerst een lange vakantiereis maken met de auto? Leuk! Dat is een mooi avontuur. Waar je dan natuurlijk wel op wilt letten, is dat het ook nog een beetje relaxed is. Tijd voor een goede voorbereiding! Hier wat handige tips voor een fijne ontspannen autovakantie.

Dakdragers

Dakdragers zijn ideaal. Natuurlijk is weinig meenemen handig. Alleen maak jij het misschien wel onnodig moeilijk. Vooral als je bijvoorbeeld een leuke tent wilt meenemen. Die tent mag je natuurlijk ook glamping noemen, dat klinkt lekker hip. Nietwaar?

Hoe dan ook, dakdragers zijn superhandig. Het bespaart je ook weer kosten. Want, wat dacht je van die spullen die je niet meeneemt, maar wel nodig hebt? Die ga je dan op de vakantiebestemming kopen.

Maak een inpaklijst

Leuk dat er meer spullen mee kunnen, maar dat betekent niet dat jouw hele huis mee kan. Maak dus keuzes. Geen idee wat er allemaal mee moet? Zoek dan in Google, op inpaklijsten voor een autovakantie. Dan is dat probleem zo opgelost.

Laat het huis netjes achter

Denk ook aan het opruimen van de vuilnis. Het zou op zijn zachts gezegd, jammer zijn als je bij thuiskomt een koelkast lostrekt die vol met schimmel zit. Laat de planten ook niet droog achter.

Hoe lang ben je trouwens weg? Is er iemand die jouw planten, dan kan verzorgen en de post een beetje bij elkaar schraapt? In een brievenbus die uitpuilt van de reclamefolders, past de belangrijke post ook niet meer…

Een belastingbrief die half uit de brievenbus hangt, is vast niet jouw droombeeld van een fijne ontspannen vakantie. Doe ook de ramen goed dicht. Een huis is nu eenmaal gevoeliger voor inbraak, als je er niet bent.

Zorg ervoor dus dat alles goed geregeld is. Laatste tip: bedenk wat je wilt gaan doen in de auto voor diegenen die niet achter het stuur zitten. Wacht dacht je van leuke spelletjes of een dvd-speler? Met name met kinderen, kan dat mooi voor extra rust zorgen. Dat is wel zo fijn, voor een ontspannen autovakantie.

https://www.daktentvakantie.nl/Dakdragers