Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Crypto, wat is dit?

Crypto is een waarde dat vaak uitgedrukt wordt in de vorm van een bedrag dit is een cryptovaluta of cryptocurrency. Dit kun je zien als een soort digitale munteenheid. Het wordt gebruikt als een alternatief geldsysteem voor diverse geldsoorten. Een van de bekendste vormen van cryptovaluta is Bitcoin

Samenvatting koers

De geschiedenis van de Ethereum koers is zeer interessant om door te nemen. Veel mensen kijken naar de geschiedenis van een koers om definitief besluit te nemen, voor welke munt ze willen investeren. De waarde van ether is afgelopen jaren zeker gestegen. In 2017 was deze munt ongeveer 8 dollar waard, in 2018 bereikte deze munt een waarde van 1389 dollar. Momenteel is de waarde van een ether 1776 dollar.  

Ethereum Geschiedenis

De grote kans voor Ethereum was toen in 2015 het Genesis block werd gemined. Dit was het allereerste blok van een gehele nieuwe blockchain. Hier werd op doorgebouwd, de bijbehorende munt is genaamd ether. Als je een bericht leest waar ether in beschreven staat, dan wordt hier gesproken over de munt. Er is ook een verschil tussen Ethereum en Bitcoin. Bitcoin is een soort betaalnetwerk dat gecontroleerd wordt op diverse aspecten zoals veiligheid en decentralisatie.

Bitcoin is daarnaast een alternatief voor bestaand financiële. Ethereum daarentegen niet ontworpen voor als betaalsysteem, maar als platform waarop verschillende applicaties op gelanceerd kunnen worden. Er zijn ook andere toepassingen zoals smart contracts. Dit zijn geprogrammeerde contracten die automatisch uitgevoerd worden indien alle contractvoorwaarden voltooid zijn. De verwachting is dat de vraag van de Ethermunt blijft stijgen waardoor de populariteit van Ethereum zal toenemen.

 

 

https://www.cryptobenelux.com/ethereum-koers/