Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Autos en Motoren

s jouw VW Classic je lust en je leven? Het is de hoogste tijd dat je kennismaakt met Paruzzi!

Voluit heet de firma Paruzzi Classic VW Supplies. Het bedrijf startte in 1989 met de verkoop van Kever kitcars. Het liep niet storm, maar oprichters Evert Poelman en Wim de Keijzer werden wel bestookt met de meest uiteenlopende vragen over klassieke Volkswagens. De twee gooiden het over een andere boeg en Paruzzi groeide uit tot een begrip in Nederland en België. De goede reputatie is te danken aan de combinatie van winkel en informatiebron. Op www.paruzzi.com kun je 24/7 shoppen, bijvoorbeeld voor een Kever onderstel én allerhande gegevens vinden. Denk aan technische info, handleidingen en tools voor onder meer bouwjaar- en motorherkenning. Paruzzi heeft sinds 2013 de status van Official Partner Volkswagen Classic Parts. Dit betekent dat alle onderdelen voor VW’s ouder dan 15 jaar rechtstreeks uit Duitsland geleverd worden. Deze collectie wordt aangevuld met items van topmerken als AA, EMPI, Febi Bilstein, Normetta, IGP, Racetrim en Weber. Kever banden, uitlaten en koplampen: Paruzzi heeft ze!

De eigen Paruzzi-lijn mag hier niet onbesproken blijven. De volgende parts worden bijvoorbeeld onder eigen naam verkocht: afdichtingsringen, afsluitpluggen, benzinefilters, koppelingskabel montagesteunen, versnellingsbakrubbers, achterbumper stootrubbers en gaspedaalrubbers. Voor een complete motor kun je ook terecht bij Paruzzi. Het gaat dan om revisiemotoren die op maat gemaakt worden. De levertijd bedraagt plusminus drie weken. Lever de oude motor in, want daar krijg je geld voor terug. De motor wordt gecontroleerd en is -als ‘ie aan een aantal voorwaarden voldoet- €370 waard. Dit zijn de eisen:

-de motor moet compleet zijn;

-de motor moet soepel kunnen ronddraaien;

-het carter moet intact zijn;

-er mag niet te veel corrosie worden geconstateerd.

Besluit je jouw Volkswagen Classic motor in te ruilen bij Paruzzi, dan draag je een steentje bij aan duurzaamheid. De oude motor is namelijk de basis voor een revisiemotor die Paruzzi aan een volgende klant levert. Paruzzi motors zijn van uitstekende kwaliteit dankzij de ruime ervaring en expertise van het Paruzzi-team. Je krijgt er twee jaar garantie op.

https://www.paruzzi.com/nl