Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De beste banen zonder scholing

Studeren is niet voor iedereen weggelegd en niet voor iedereen even interessant. Het is begrijpelijk dat je geen zin hebt om de hele dag in de schoolbanken te zitten en dat je liever gewoon wilt werken. Tegenwoordig is het aanbod in banen zó ontzettend groot dat je prima een baan kunt vinden zonder diploma of scholing. De meeste van deze banen zijn onderbezet waardoor je gemakkelijk aan een baan kunt komen. Welke banen waar geen scholing voor nodig is het leukste zijn lees je hieronder.

Verkoper

In de verkoop of als sales medewerker zijn voldoende goed betaalde banen te vinden. Het voornaamste dat je hiervoor nodig hebt is een vlotte babbel en een beetje doorzettingsvermogen. Over het algemeen heb je je eigen schema in handen, waardoor je werkt naar je eigen tijd. Daarnaast is de mogelijkheid tot doorgroeien binnen de verkoop erg makkelijk. Beginnen is hartstikke makkelijk, je kan gewoon in een winkel beginnen. Wanneer je merkt dat dit dé perfecte baan is voor jou kan je solliciteren bij andere bedrijven en daar je verkoop skills laten zien.

Orderpicker

In de logistiek is tegenwoordig volop werk te vinden en zo ook als orderpicker. Ook hiervoor heb je wederom geen opleiding nodig. Natuurlijk is het een pre als je al een beetje ervaring hebt als orderpicker, maar het is niet persé nodig. Als orderpicker heb je verschillende taken, waardoor er veel variatie zit binnen je werkzaamheden. Zo ben je bezig met transporteren, controleren, plannen en uitvoeren van het logistieke proces. Dit houdt in dat je bezig bent met het hele proces en dus ook best wel wat verantwoordelijkheden hebt!

Office manager

Een baan dat tegenwoordig niet meer te missen is binnen de bedrijfswereld is die van de office manager. Een office manager zorgt onder andere voor het beantwoorden van de telefoon, de post en mail, maar beheert ook de agenda en contracten. De taken van een office manager zijn erg breed, maar over het algemeen heb je hier geen diploma voor nodig. Wel kan het zijn dat ervaring en kennis van programma’s als Word en Outlook gevraagd worden. Verder kan het zijn dat je aanvullende kennis nodig hebt, maar hier bijvoorbeeld een cursus voor kunt volgen.

https://fleximpuls.nl/werkzaamheden-order-picker/