Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Afvallen met biologisch sap

Net als talloze andere mensen ben je misschien op zoek naar een gezond en effectief programma voor gewichtsverlies dat ongecompliceerd en niet veeleisend is. Als je positief hebt geantwoord, ben je op het juiste adres! Vervang al je typische drankjes door puur gefilterd water. Frisdrank, koffie en thee zijn dranken met veel calorieën. Water daarentegen is een verfrissende calorievrije drank die bijna niets kost en past bij je knorrende maag. Je kunt je sap halen bij Superfoodguru.shop en je nieuwe levensstijl beginnen. Studies hebben aangetoond dat als je gezond biologisch sap drinkt bij je ontbijt, je minder geneigd bent om de hele dag door te veel te eten. Je kunt ook op elk moment van de dag alleen het sap drinken, want ze zijn op zich ook al lekker.

 

Nutritionele voordelen van sap

Een van de belangrijkste voordelen van juicen is dat je meteen de voedingsstoffen van meer fruit en groenten kunt consumeren dan je normaal zou kunnen eten. Het verhogen van je inname van fruit en groenten, geheel of in smoothies of sap, kan helpen bij het afvallen, het immuunsysteem versterken, je energie verhogen en het risico op chronische ziekten, waaronder kanker, verminderen. Dit is des te belangrijker gezien het feit dat door intensieve commerciële landbouw ons voedsel jaar na jaar minder voedzaam wordt. Tegenwoordig is het moeilijker om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen die we nodig hebben dan tien jaar geleden, zelfs als je bij elke maaltijd fruit en groenten eet. Door sap te maken, worden ze gecondenseerd tot een kleiner pakket dat we snel kunnen consumeren.

 

Hoe kun je de voordelen van sap maximaliseren?

Voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat sap niet moet worden gebruikt om voedsel te vervangen, maar om het aan te vullen. Het volgen van een dieet met alleen sap of “reinigen” kan meer kwaad dan goed doen als het verkeerd wordt gedaan. Omdat sap de vezels uit fruit en groenten verwijdert, komt de fructose erin onmiddellijk in de bloedbaan in plaats van de langzame, gestage spijsvertering die hele vruchten en groenten stimuleren. Als je te veel drinkt of een complete maaltijd vervangt, zal dit resulteren in een onstabiele bloedsuikerspiegel en je uiteindelijk alleen maar hongerig maken. Door ongeveer één keer per dag sap te maken, als opkikkertje in de middag of in combinatie met een maaltijd, kun je profiteren van de vitamines en andere voordelen. Ondertussen vermijd je de valkuilen. Uiteindelijk is een van de belangrijkste stappen die je voor je gezondheid kunt nemen, het verhogen van je consumptie van gevarieerde groenten en fruit. Juicen is niet de enige manier om dit te doen, maar het is zeker een geweldige optie, vooral als je een type bent dat je groenten graag “maskert” met mooiere smaken.