Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van de auto

De allereerste auto werd gebouwd in het jaar 1885 door Karl Benz. Deze auto was heel anders zijn wij ze tegenwoordig kennen. De auto die Karl Benz creëerde was al het ware een kar die niet door paarden werd voorbewogen maar door middel van een verbrandingsmotor. De motor verving dus de paarden als krachtbron. In dezelfde tijd werd er ook geëxperimenteerd met stoommachines in auto’s, maar deze methode bleek niet geschikt te zijn. Een stoommachine is namelijk veel te zwaar en was daarnaast ook veel te duur om bruikbaar te maken. Dit was dus geen succes. Maar na het jaar 1885 begonnen er steeds meer auto’s te verschijnen die gebruik maakten van een verbrandingsmotor. De auto industrie begon vorm te krijgen tijdens deze periode. Toch bleven auto’s echt iets voor de rijke mensen, gewone gezinnen hadden niet genoeg geld om een auto aan te kunnen schaffen. Daarnaast moest men ook nog betalen voor de benzine die in de motor zat. De auto’s uit die tijd verbrandde heel veel benzine in kleine afstanden, dus de kosten hiervan liepen aardig op.

 

Pas in het jaar 1908 begonnen de prijzen van auto’s te dalen. Dit kwam doordat de Amerikaanse Henry Ford de lopende band introduceerde. In plaats van dat iedere auto met de hand en een voor een in elkaar werd gezet, werden de auto’s op de lopende band geplaatst. De onderdelen werden zo achter elkaar door op de auto gezet en iedere werknemer had zijn eigen specialisatie. Zo werden deze werknemers er steeds sneller in en daardoor werd de totale productie verhoogd. Als gevolg daarvan konden de prijzen van de auto’s omlaag en werden de auto’s dus betaalbaar voor gezinnen.

 

Nu bestaan er auto’s met allerlei bijzondere functies zoals een achteruitrijcamera. Een achteruitrijcamera set kopen is nu heel normaal, maar er is eerst een lange weg voor afgelegd.

https://www.vanzwitserland.nl/