Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe creëer je een mooie galerie muur?

Een heel hip fenomeen in interieur land is de galerie muur, zo kun je al je pronkstukken bij elkaar op de muur hangen. Het is een simpele, maar zeer effectieve manier om een saaie ruimte op te frissen. Je kunt voor veel kleur kiezen of juist voor zwart wit, alles is mogelijk. Maar het kan nog best mis gaan als je dit in je huis wilt creëren. Volg daarom onderstaande tips en het komt helemaal goed met je galerie muur!

 

Gebruik verschillende formaten

Wanneer je kiest voor verschillende maten en vormen creëer je een speels effect. Het werkt het makkelijkste als je een of twee grotere stukken als middelpunt gebruikt en daaromheen werkt met kleinere lijsten. Dit zorgt voor een balans in de kunstwerken.

 

Bedenk eerst een lay-out

Dit is misschien wel de belangrijkste tip: bedenk eerst de volledige lay-out vóórdat je gaat boren! Dit kun je heel gemakkelijk door de formaten van de lijsten eerst van papier uit te knippen, dit kan ook van bijvoorbeeld bakpapier. Met tape plak je dan deze voorbeelden op de muur totdat je de juiste combinatie hebt gevonden. Pas daarna ga je gaatjes in de muren boren.

 

Pas de kleuren op elkaar aan

Zorg dat je de kleuren van de schilderijen, posters of foto’s op elkaar afstemt. Zo kan je ervoor kiezen om in alle kunstwerken iets blauw terug te laten komen. Hetzelfde geldt voor de lijsten die je om de kunstwerken heen doet. Kies hierbij voor allemaal dezelfde lijsten of voor twee tot drie variaties. Hierdoor creëer je eenheid en wordt de wand niet te onoverzichtelijk. Dit leidt de aandacht namelijk af van de kunst.

 

Reinig de ondergrond

Zorg voor een schone ondergrond door de muur af te nemen met een stofdoek en eventueel de  voegen schoonmaken en de badkamertegels schoonmaken. Zo blijven je pronkstukken mooi en schoon.

https://voegxpert.nl/