Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De groei van de Bijenkorf

De Bijenkorf is de grootste warenhuisketen in Nederland, al 151 jaar. Bijenkorf heeft nu zeven ketens in Nederland, een patisserie en een webshop in Nederland, België en Duitsland. Sinds 2011 is Bijenkorf lid van de gerenommeerde Britse Selfridges Groep.

De locaties

Het bedrijf werd opgericht in 1870 en veranderde van een kleine fourniturenwinkel tot een landelijk warenhuis. De eerste winkel van de Bijenkorf was die in Amsterdam. In 1950 opende deze voor het eerst haar deuren als warenhuis. Het gebouw werd door Van Straaten ontworpen en is nu een officieel rijksmonument. Den Haag was de tweede locatie waar Bijenkorf zich vestigde. Ze zijn sinds 1926 gevestigd in een opmerkelijk pand in de binnenstad. Het gebouw is een Rijks Beschermd Stadsgezicht en is ontworpen in Amsterdams School-stijl door de architect Kramer. De Bijenkorf in Rotterdam werd in 1930 geopend en is ontworpen door Willem Dudok. De Bijenkorf is nu gevestigd in een ander pand, wat stamt ui 1957 en ontworpen is door Marcel Breuer.

Bijenkorf heeft ook vestigingen buiten de randstad. In 1969 opende de Bijenkorf in Eindhoven. De Bijenkorf ligt in het Piazza, een ontwerp van de Italiaanse architect Giò Ponti. In 1975 had Bijenkorf al plannen om in Utrecht de vijfde locatie te bouwen. De Bijenkorf in Utrecht werd echter pas geopend in 1987. De Bijenkorf is sinds 1998 ook te vinden in Amstelveen in het winkelcentrum van Nederland. De zevende locatie van Bijenkorf is sinds 2003 gevestigd in Maastricht.

Top service

De Bijenkorf verkoopt nu voornamelijk kleding, cosmetica, parfum, modeaccessoires en in sommige, grotere ketens ook woonaccessoires, sport- en reisartikelen, kookartikel, kookboeken en meubels. Je kunt niet alleen terecht voor de goede kwaliteit producten, maar ook voor de goede bijenkorf klantenservice. Je kan met al je vragen terecht bij de bijenkorf klantenservice. Je kan contact opnemen met de bijenkorf klantenservice, door te bellen, whatsappen, chatten of je kunt contact opnemen via social media.

Missie en waarden

Bijenkorf heeft als missie om het meest creatieve, inspirerende en duurzame warenhuis te zijn, waar iedereen zich bijzonder kan voelen. De missie is de lijn voor alles wat de Bijenkorf onderneemt. Vanuit dit perspectief heeft het bedrijf zeven waarden die samen de basis van de Bijenkorf vormen.

https://nummerklantenservice.nl/bijenkorf/