Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Creëer meer licht in je ruimte met een lichtkoepel

Om meer licht te brengen in een donkere ruimte met een plat dak is een lichtkoepel vaak een goede optie. Het is vaak goedkoper dan een nieuw raam in de muur toe te voegen. Bovendien is een raam in een muur niet altijd mogelijk of toegestaan, bijvoorbeeld in een garage tussen twee huizen zit.

Wat is een lichtkoepel?

In principe is een lichtkoepel een dakraam in de vorm van een koepel of een piramide. Dit heeft het voordeel, dat er minder vuil op blijft liggen dan op een vlak raam en de koepel daardoor minder vaak schoongemaakt hoeft te worden. De meeste lichtkoepels zijn gemaakt van kunststof, omdat dit goedkoper is dan glas. Een lichtkoepel wordt geplaatst op een plat dak. Het wordt vooral gebruikt in ruimtes, waar een raam in een van de muren niet mogelijk of niet gewenst is. Bijvoorbeeld in een garage of in een uitbouw. In muren op de erfgrens mag namelijk geen raam geplaatst worden in verband met zicht opa het perceel van de buren, maar in het dak mag het wel.

Waarom een lichtkoepel?

Een lichtkoepel is geschikt voor elke ruimte met een plat dak. Zeker in lange ruimtes, zoals een garage, die alleen een raam aan de voor- en achterkant hebben, hebben lichtkoepels veel voordelen. Ten eerste kan een lichtkoepel je veel geld besparen. Omdat je meer daglicht in je ruimte krijgt, hoef je minder snel een lamp aan te doen, wat stroom bespaart. Daarnaast is daglicht veel prettiger licht als kunstlicht. Elke ruimte, waar je regelmatig aanwezig bent of moet werken, kan daarom goed een lichtkoepel gebruiken. Je zult merken, dat je na het werken in daglicht minder moe bent. Sommige lichtkoepels kunnen ook geopend worden en doen dus ook meteen dienst als dakraam. Op die manier zorgt de lichtkoepels voor extra ventilatie van de ruimte. En van een beetje frisse licht wordt elke ruimte beter.