Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De kracht van een boeiende livestream

Sinds COVID19 weet iedereen wat het is om deel te nemen aan een livestream. Een livestream opzetten is met de huidige software vrij eenvoudig, maar dat betekent niet dat je een boeiende bijeenkomst hebt. Want als je alleen naar mensen achter een bureau zit te kijken is het moeilijk om de aandacht lang gefocust te houden. Een livestream opzetten van een presentatie of een workshop wordt gelukkig steeds vaker begeleid door een professioneel bureau, zoals Beeldspraak. Dat bureau zorgt voor goed geluid en licht, dat er met meerdere camera’s wordt gewerkt en dat de presentaties kort en afwisselend zijn.

Een professionele livestream opzetten

Een livestream opzetten is afhankelijk van het doel van de stream. Op basis daarvan worden een regie- en productiedraaiboek ontwikkeld. Daarna wordt bepaald welke technische voorzieningen er allemaal nodig zijn. Als de livestream een bijproduct is van een workshop, en slechts bedoeld is om degenen die niet live aanwezig kunnen zijn op de hoogte te houden, zal de livestream opzetten vrij basic zijn, met hooguit 2 camera’s. Het is aan de workshopleiders om een aantrekkelijke workshop te bedenken. Een webinar is afwisselender en bestaat uit diverse onderdelen, zoals presentaties, discussies, filmpjes, etc.

Van livestream opzetten naar aftermovie laten maken

Een aftermovie is een korte film met de hoogtepunten van een webinar, workshop, evenement, feest of presentatie. Je kunt een aftermovie laten maken van een livestream. De stream kan in zijn geheel worden vertoond, maar je kunt de livestream ook laten monteren tot een korte aftermovie. Bij feesten en evenementen die niet live zijn uitgezonden is het nodig om filmopnamen te maken. Uit de opgenomen beelden kan na afloop een film worden gemonteerd. In dat geval is moet je een aftermovie laten maken met ingesproken commentaar of met aanvullende teksten in beeld.