Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De voor en nadelen van een elektrische auto

De aanschaf van een elektrische auto brengt veel voordelen met zich mee. Helaas brengt een elektrische auto ook een aantal nadelen met zich mee.  Deze zal je ervaren wanneer je gaat rijden met een elektrische auto. In dit artikel worden er zowel een aantal voor- als nadelen van een elektrische auto genoemd. Hopelijk kun jij na het lezen van dit artikel beslissen of jij wel of geen elektrisch wilt rijden in de toekomst.

Voordelen van elektrisch rijden

Om te beginnen is het erg goed voor het milieu om elektrisch te rijden. Een elektrische auto stoot geen schadelijke stoffen uit, terwijl een auto die rijd op benzine of diesel dit wel erg veel doen. Het volgende voordeel dat je zul ervaren als je ervoor kiest om elektrisch te gaan rijden is het thuis opladen van je voertuig. Veel mensen die elektrisch rijden hebben ook een laadpaal voor thuis. Dit betekent dat zij thuis hun op kunnen laden. Bij een benzine of diesel auto kan dit uiteraard niet. Verder is het erg fijn dat elektrische auto’s vaak veel sneller zijn dan benzine of diesel auto’s. Natuurlijk hangt dit af van het model, maar als je van twee dezelfde auto’s hetzelfde model neemt is de elektrische auto altijd sneller. Daarnaast is het ook zo dat een elektrische auto rijden maandelijks veel goedkoper is ten opzichte van een diesel- of benzineauto. Een volle tank met een elektrische auto is namelijk veel goedkoper dan een volle benzine- of diesel tank. De meeste mensen vinden dit een belangrijke factor die zij dan ook zwaar laten wegen bij het maken van de uiteindelijke keuze.

Nadelen van een elektrische auto

Een nadeel van elektrisch rijden is dat de auto geen geluid zal maken. Sommige mensen zullen dit zien als een voordeel. Echter, voor de veiligheid van kinderen die op straat spelen, is dit gevaarlijker dan een auto die je wel aan hoort komen. Daarnaast zijn er een hoop autoliefhebbers die het juist geweldig vinden als bepaalde auto’s een hard geluid hebben. Een ander nadeel van een elektrische auto is dat ze leeg kunnen raken terwijl je door wilt of moet rijden. Als dit gebeurd, zal je de auto eerst op moeten laden voordat je verder kunt. Een auto voltanken met benzine of diesel gaat een stuk sneller dan het opladen van de accu. Tot slot is het zo dat veel mensen zeggen dat elektrisch rijden op alle punten beter is voor het milieu. Dit is helaas niet het geval. Dit komt door de productie van de accu’s van deze elektrische voertuigen. Helaas is dit erg milieuonvriendelijk. Ook het afbreken van de accu’s is niet milieuvriendelijk en hierbij ontstaat er veel uitstoot.

De conclusie die je kunt trekken

Als je dit artikel nauwkeurig door hebt gelezen, kun je concluderen dat er naast een aantal nadelen erg veel voordelen zitten aan een elektrische auto. Bovendien zullen er over een aantal jaren enkel nog elektrisch rijdende auto’s verkocht worden. Dit komt mede door het milieu, maar het is ook zo dat de brandstoffen voor de auto’s opraken. Echter, is onduidelijk hoelang dit nog gaat duren.