Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Financieel

Weet over de langverwachte El Gordo 2020

Als er één ding gemeenschappelijk is tussen alle mensen, dan is dat wel de wens om voor één keer in ons leven een loterij te winnen. En net als in andere delen van de wereld zijn er loterij spelers in Spanje die hetzelfde wensen door ervoor te kiezen hun geluk te beproeven met de loten van El Gordo de Navidad.

Maar vertrouwd raken met het hele spel is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Dus als u nieuw bent met het concept of geïnteresseerd bent in het investeren van uw geld om een ​​grote jackpot te winnen, dan hebben we hieronder alle details verzameld die u moet weten voordat u uw zet doet.

Wat is El Gordo precies?

Als we de letterlijke betekenis van El Gordo volgen, dan betekent het The Fat One. Maar aangezien het beslist een vage betekenis heeft, wordt het daarom vaker de speciale Spaanse kerstloterij genoemd. Het wordt elk jaar wekelijks georganiseerd door het staatsbedrijf Loterías y Apuestas del Estado en het grote evenement vindt sinds 1812 elk jaar plaats op 22 december.

El Gordo wordt gemakkelijk beschouwd als de grootste trekking van het jaar, omdat de prijzenpot ongeveer 2,4 miljard euro bedraagt ​​en de hoofdprijs per winnend ticket gewoonlijk 400.000 euro (£ 355.000) is.

Het beste van El Gordo de Navidad is dat mensen van over de hele wereld de keuze krijgen om loten online te kopen met verschillende pakketten. Dus als we het vergelijken met andere bekende loterijen zoals Euro Lottery, de USA Powerball en Mega Millions, krijg je meer dan je verwacht.

Hoe werkt El Gordo?

Je krijgt eerst de mogelijkheid om een ​​volledig blok van 10 tickets te kopen bij TheLotter of je kunt er zelfs voor kiezen om te gaan met 10 individuele tickets met dezelfde of verschillende nummers. Daarom krijgen de winnaars als resultaat dat de volledige winst wordt toegewezen aan het hele blok of ook aan een individueel winnend ticket (als je geluk hebt)

Er is één belangrijk ding om in gedachten te houden dat niemand de winsten met anderen mag delen, tenzij en totdat je hebt deelgenomen aan een syndicaat of je hebt deelgenomen aan de loterij als een grote groep spelers.

Hoe vindt de trekking plaats?

Slechts enkele weken voor de trekking staan ​​er lange rijen buiten de loterij hokjes, omdat mensen enthousiast zijn om erachter te komen of zij de gelukkigen zijn. De uiteindelijke ticketnummers worden vervolgens hardop uitgesproken door de leden van de San Ildefonso school in Madrid, die vervolgens live wordt uitgezonden vanuit het Teatro Real-operahuis.

De traditie bestaat uit de tijd dat Spanje in 1763, in de tijd van koning Carlos III, besloot zijn nationale loterij als liefdadigheidsinstelling op te richten. Het uiteindelijke doel is om veel mensen een overwinning te laten behalen of ze op zijn minst te laten break-even in termen van contante prijzen die vervolgens over het land worden verdeeld.


Bovendien, aangezien steeds meer spelers geïnteresseerd zijn in het  van El Gordo kopen met elk voorbijgaand jaar, zijn de tickets voor het evenement zeer beperkt.