Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De voor- en nadelen van WordPress CMS

Het WordPress CMS is een Content Management Systeem die je zelf je website laat bouwen en ontwerpen zonder dat je hier enige html-kennis voor nodig hebt. Het werkt met templates die je vervolgens invult, maar omdat er duizenden templates beschikbaar zijn zal je weinig dezelfde WordPress websites tegenkomen. Als jij WordPress overweegt als CMS voor jouw website, dan kun je de volgende voor- en nadelen tegen elkaar afstrepen.

De voordelen

Het grote voordeel van WordPress is dat het gratis en erg gebruikersvriendelijk is, zelfs voor een beginner. Daarnaast is het al erg lang op de markt en is het stabiel en betrouwbaar. Als je ontevreden bent over WordPress kun je zonder problemen overstappen naar een ander CMS. WordPress sites zijn responsive, intuïtief, vindbaar door de grote zoekmachines en gemakkelijk uit te breiden via gratis plugins.

De nadelen

WordPress staat op dit moment onder druk omdat er vragen zijn betreffende de veiligheid van de websites. Hackers zouden er gemakkelijk toegang toe krijgen. Daarnaast is het een Open Source CMS wat in principe voordelig is, maar waarmee je wel regelmatig een update moet doen. Dit kan de werking van jouw website tijdens het updaten beïnvloeden. Als je te veel plugins installeert kan je website traag worden. En wil je wat meer mogelijkheden, dan kun je beter een betaalde versie van het WordPress CMS kiezen. Kun je met deze nadelen leven en zijn de voordelen voor jou belangrijker? Dan is WordPress geen slechte keuze.