Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Onderwijs

De uiteenlopende taken van een administratief medewerker

De administratief medewerker werkzaamheden zijn zeer divers. Je bent eigenlijk bij alles wat zich binnen een bedrijf of organisatie afspeelt betrokken. Dat vraagt ook behoorlijk wat van een administratief medewerker. Je moet behoorlijk wat in huis hebben om deze functie goed te kunnen vervullen. Gelukkig kun je een opleiding volgen bij Fabius. Daar leer je alles wat je weten moet om een goed en vakbekwaam administratief medewerker te worden. Dat doe je door theoretische kennis te vergaren, maar ook door praktische vaardigheden op te doen.

De rol van een administratief medewerker

Een administratief medewerker staat midden in een bedrijf. Je bent van alles op de hoogte en daardoor het aanspreekpunt binnen een bedrijf. Als iemand iets niet weet is de kans groot dat ze bij jou aankloppen. Ook klanten komen vaak als eerste naar jou toe. Je bent betrokken bij de organisatie van een bedrijf en weet daardoor wat er allemaal speelt. Daarom is een administratief medewerker onmisbaar binnen elke organisatie en elk bedrijf. Het is belangrijk dat je houdt van sociaal contact, dat ga je namelijk veel hebben. Natuurlijk moet je ook in staat zijn om te kunnen plannen en organiseren. Je let op de kleine details en verliest eigenlijk nooit het overzicht.

Administratief medewerker worden bij Fabius

Bij Fabius kun je de opleiding tot administratief medewerker volgen. Als je deze afrondt krijg je een diploma en ben je gekwalificeerd om als administratief medewerker aan de slag te gaan. Dat betekent dat er veel vacatures zijn waar je op kunt gaan reageren. De administratieve dienst is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest en de verwachting is dat dat nog lang zo gaat blijven. Door een diploma te halen verzeker je jezelf ervan dat er altijd genoeg werk voor je is. Bovendien maak je aanspraak op een uitdagende functie met veel variatie.