Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De voordelen van een zoutwaterjacuzzi

Als jouw idee van een ontspannend bad meer weg heeft van een bad in de Dode Zee, dan moet je eens een jacuzzi met zout water proberen. Dit unieke type jacuzzi werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren 1990 en maakt gebruik van een elektrolytische cel om alle gezondheidsvoordelen van zout water te bieden zonder de nadelen. In feite kan je van alle voordelen van dit therapeutische mineraalwater genieten zonder zelfs maar uit bed te komen: zet gewoon de jets aan en laat ze hun magische werk doen op jouw meest gespannen spieren. Naast het kiezen voor een energiezuinige jacuzzi lees je in dit artikel meer over alle andere voordelen van een jacuzzi zoutwater.

De voordelen op een rijtje

Beter voor de huid

Een zoutwater jacuzzi is een zwembad gevuld met zout water, verwarmd tot dezelfde temperatuur als jouw lichaam. Wanneer je in de jacuzzi stapt en begint te drijven, zal je merken dat het water zachter aanvoelt en minder drijft dan gewoon water, en het zorgt er ook voor dat jouw huid en haar niet poreus worden. Het beste van een zoutwater jacuzzi is dat het niet zo hard is voor jouw huid – het droogt je niet uit zoals gewone hot tubs doen.

De veiligheid

De voordelen van een zoutwater jacuzzi zijn legio. Ten eerste is het veiliger dan een standaard hot tub. Het water van een hot tub wordt snel vuil en moet vaak worden vervangen – dit kost geld en verspilt energie. Zoutwater jacuzzi’s worden gereinigd door eenvoudig te stofzuigen. Het enige onderhoud dat nodig is, is het vervangen van het zout. Dat is niet duur en helpt de chloorgeur te verminderen.

Beter voor de gezondheid

Een jacuzzi met zout water is niet alleen zuiniger, het is ook beter voor jouw gezondheid. Door het zoutgehalte is het zachter voor je huid dan een jacuzzi gevuld met chloor. Omdat er minder irritatie is, zal je minder snel last krijgen van warmte-uitslag of jeuk na een tijd in het water te hebben doorgebracht. En omdat het water comfortabeler voor je is, ben je misschien meer geneigd om er tijd in door te brengen! Dit kan leiden tot een betere bloedsomloop en een meer ontspannen gevoel, beide tekenen van een gezond lichaam en een gezonde geest.