Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Denk aan het milieu, ook als het om auto’s gaat!

De Nederlandse bevolking beseft meer en meer dat de opwarming van de aarde een serieus probleem is. Nieuwe initiatieven om de uitstoot tegen te gaan schieten als paddestoelen uit de grond. Naast het goed isoleren van de woning is het beperken van het eigen fossiele brandstofgebruik een van de meest invloedrijke dingen die een individu kan toepassen om de eigen uitstoot te beperken. Het beperken van je fossiele brandstofgebruik kun je onder andere doen door te kiezen voor louter groene energie in je woning en het overstappen op een elektrische auto. We begrijpen ontzettend goed dat het aanschaffen van een elektrische auto niet direct voor iedereen is weggelegd. Daarom geven we je in deze blog tips hoe je zonder het hoge prijskaartje toch gebruik kunt maken van een elektrische auto!

Elektrische leaseauto

Als je een auto leaset kun je deze voor een vast bedrag per maand gebruiken. Door te kiezen voor een leaseauto in plaats van een koop auto, hoef je niet in een keer zoveel geld te betalen! Voor enkele honderden euro’s in de maand rijdt u bijvoorbeeld al een Hyundai Kona Electric of een altijd populaire Volkswagen ID3. Het voordeel van leasen is dat je over het algemeen ook niet voor onverwachte onderhoudskosten komt te staan. De kosten zitten vaak inbegrepen in het leasecontract. Hierdoor kun je voor jezelf een duidelijk kostenplan voor een komende periode maken! Het grootste nadeel van een leaseauto is dat je in principe voor het gebruik betaald. De auto zal nooit volledig je eigen bezit zijn!

Elektrische deelauto

Je ziet de laatste tijd steeds meer bedrijven ontstaan die gespecialiseerd zijn in deelauto’s. Een deelauto wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gedeeld met andere gebruikers. Middels het internet kan worden aangegeven dat men een auto voor een specifiek tijdstip wilt reserveren. De auto mag binnen dat tijdstip gebruikt worden en is daarna weer vrij om gereserveerd te worden door een andere gebruiker van de deelauto. Doordat deelauto’s er naast het groene vervoer ook nog eens voor zorgen dat er minder auto’s geproduceerd hoeven worden, is het gebruiken van een elektrische deelauto is misschien wel dé groenste manier van autovervoer!