Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Dit moet je weten over de Turkse keuken

De Turkse keuken is er een met een eeuwenoude geschiedenis. Het is ontstaan door een combinatie van eten uit verschillende streken zoals Azië en Europa. Daarnaast is deze eeuwenoude keuken een met vele soorten gerechten. Naast vele verschillende vleesgerechten is er ook ruimte voor vegetarische gerechten. Het is zeer uitgebreid en er is voor iedereen wat wils. Wat ook zeker niet mag ontbreken zijn de Turkse zoetigheden. Ben je van plan om je gasten te verrassen met unieke en smaakvolle gerechten uit de Turkse keuken? Met deze gerechten kun je genoeg inspiratie opdoen voor je volgende diner.

Turkse hapjes

Ben je fan van kleine hapjes bij een diner of organiseer je een feestje. Denk dan aan een aantal feestelijke hapjes die je leuk kunt opdienen. Populaire hapjes op een feestje zijn bijvoorbeeld borrelhapjes of snacks. Echter kun je met de volgende Turkse hapjes je gasten pas echt verrassen.

Mezze is een perfect gerecht voor een diner of feestje. Een mezze is als het ware een voorgerecht dat bestaan uit meerdere kleine hapjes. Zo kan iedereen van meerdere lekkere hapjes genieten. Bij een mezze kun je bijvoorbeeld Turks brood, humus of groenten.

Simit is een soort Turks broodje dat lijkt op een bagel. Het is volledig bedekt met sesamzaadjes en heeft een ronde vorm. De smaak van een simit doet dan ook denken aan de smaak van een bagel. Naast simit is ook borek erg bekend in de Turkse keuken. Borek is een hapje gemaakt van deeg dat gegeten kan worden op meerdere manieren. Je kunt een borek zoet of hartig eten. Een populaire variant is een borek met spinazie en feta.

 

Turkse zoetigheden

Baklava is een Turks gerecht dat de meeste mensen wel kennen. Het is dan ook een echte klassieker in de Turkse keuken. Baklava is in feite bladerdeeg gevuld met onder andere siroop en noten. Een baklava kan gevuld worden met bijvoorbeeld pistachenoten, amandelen of walnoten. Naast dit populaire gerecht is ook lokum een populaire zoetigheid uit de Turkse keuken. Lokum heet ook wel Turks fruit en bestaat uit veel suiker, fruit en soms honing. Van deze zoetigheid zijn er vele varianten te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan lokum met kokos of lokum met noten.

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/turkse-vegan-borek/