Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een advocaat voor je bedrijf: doen?

De meeste mensen denken dat je als bedrijf alleen een advocaat nodig hebt wanneer je wordt aangeklaagd. Maar wist je dat een advocaat in Eindhoven nog zo veel meer kan betekenen? Juist om juridische problemen te voorkomen, is het handig om een advocaat in de arm te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het tot stand komen van (arbeids)overeenkomsten en onderhandelingen, intellectueel eigendom, onroerend goed of incasso. Door je van te voren door een advocaat te laten adviseren, voorkom je problemen achteraf.

Overeenkomsten

Binnen een bedrijf worden er veel overeenkomsten gesloten. Natuurlijk heb je arbeidsovereenkomsten met je werknemers, maar wellicht ook aandeelhoudersovereenkomsten of samenwerkingscontracten. Bij alles waar een handtekening onder komt, kan een advocaat in Eindhoven helpen. Hij is op de hoogte van alle wetten en regels en kan je adviseren over het formuleren van contracten. Ook wanneer een overeenkomst niet wordt nageleefd, kan een advocaat helpen om procedures in gang te zetten. Zo laat je niets aan het toeval over.

Intellectueel eigendom

Binnen je bedrijf heb je te maken met intellectueel eigendom. Denk bijvoorbeeld aan een product dat je hebt ontworpen, of teksten of beelden die je hebt gemaakt. Natuurlijk wil je niet dat een ander er met jouw ideeën van door gaat. Om jouw rechten als maker te beschermen, kan een advocaat in Eindhoven je ondersteunen. Hij kan de bijbehorende administratieve en juridische taken op zich nemen, zodat jij je hiermee niet hoeft bezig te houden. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van patent of het beschermen van je auteursrecht.

Incasso

Ook komt het regelmatig voor dat klanten niet op tijd betalen. Een advocaat in Eindhoven kan helpen met het opstellen van facturen en betalingsvoorwaarden. Door vooraf duidelijkheid te creëren, zijn je klanten geneigd hun betalingen netjes binnen de gestelde termijn te doen. Mocht dit niet het geval zijn, dan weet een advocaat precies welke stappen ondernomen moeten worden en in welke volgorde. Zo hoef je je hier zelf niet in te verdiepen of druk om te maken. Een advocaat in Eindhoven kan dus zeker een goed idee zijn. Vooral wanneer je zelf weinig juridische kennis hebt, is dat verstandig. Bovendien zullen de kosten zich op de lange termijn zeker terug verdienen.

 

https://openlegal.nl/