Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een elektrische auto opladen

Vandaag de dag zijn elektrische auto’s niet meer weg te denken uit Nederland. Begin dit jaar zijn er een hoop elektrische auto’s bijgekomen. In de komende jaren zal dat alleen maar blijven groeien. Een elektrische auto zorgt ervoor dat je geen benzine meer nodig hebt om te gaan rijden, scheelt je weer een bezoekje aan het tankstation. Toch moeten ze wel ergens op rijden en dat doen ze op stroom. Je tankt je auto dan door hem in het stopcontact te steken. Veel mensen die overwegen een elektrische auto te kopen hebben nog een aantal vragen over de laadpalen. Er bestaan er namelijk een aantal verschillende. Om je te helpen vertellen we in dit blog wat meer over de verschillende laadpalen.

 

Openbaar

Als eerste heb je de openbare oplaadpaal. Deze vind je langs de weg in woonwijken en bij tankstations. Je doet de stekker van de auto in het stopcontact en je wacht tot de batterij gaat laden. Het is wel een nadeel, want je moet langer wachten om weer weg te rijden dan dat je dat hebt met een benzine auto. Bij een openbare oplaadpaal kan het opladen tussen de zes en tien uur duren. De plekken van de openbare laadplekken zijn ingericht voor deze auto’s en alleen deze auto’s mogen er parkeren.

 

Snellader

Je hebt ook snelladers of je kunt een airco kopen. Dit is vooral handig als je ergens bent en je batterij leeg raakt. Je vindt de snelladers langs de snelweg bij bijvoorbeeld Fastned. Bij de snellader gaat het opladen al een stuk sneller, het duurt ongeveer een half uurtje om je accu voor 80% op te laden. Alsnog is dit meer tijd dan benzine tanken, maar al beter dan zes tot tien uur. Wanneer je met airco rijdt gaat je auto ook sneller leeg. Een airco kopen voor in de auto die zuinig is kan daarom helpen.

 

Thuis

Ook thuis kun je opladen, maar dan heb je wel een laadpaal nodig. Het voordeel hiervan is dat je altijd een lader beschikbaar hebt en je auto veilig bij je thuis staat. Ook weet je waar je aan toe bent qua kosten. Je betaalt het tarief dat je met je energieleverancier hebt afgesproken. Dit staat in je energiecontract.

 

https://www.kieskeurig.nl/airco