Uw Beste Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een stoffen of toch een wegwerp mondkapje dragen?

Sinds een aantal maanden is het dragen van mondkapjes een dringend advies van het RIVM. Door het dragen van een mondkapje zul je een hoop mensen helpen herinneren aan de corona maatregelen. Dit verkleind de kans op nieuwe besmettingen Daarnaast beschermt het dragen van een mondkapje daadwerkelijk tegen het coronavirus. Tot slot kun je een boete krijgen als je geen mondkapje draagt op een locatie waar dit wel verplicht is, zoals het openbaar vervoer. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten dus je kunt beter altijd een mondkapje bij je hebben. Er zijn genoeg redenen op te noemen waardoor het verstandig is om een mondkapje te dragen, maar wat is nou beter? Kun je beter een stoffen mondkapje dragen of kun je beter een wegwerp mondkapje dragen? In dit artikel wordt deze vraag behandeld zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

De invloed op het milieu

Om te beginnen zijn wegwerp mondkapjes erg slecht voor het milieu. Als je door een stad loopt, zul je een hoop wegwerp mondkapjes op de straat tegenkomen. Daarnaast moeten er veel meer mondkapjes geproduceerd worden als iedereen wegwerp mondkapjes gaat dragen. Het milieu gaat al erg achteruit en de mondkapjes zijn een groot bijkomend probleem. Een andere reden waardoor dit probleem zal ontstaan, is omdat wegwerp mondkapjes vaak in pakjes per 10 of groter verkocht worden. Hierdoor zullen er erg veel overblijven. Voor het milieu zal het beter zijn als we allemaal mondkapjes dragen die vaker dan één keer gedragen kunnen worden.

De prijs van de mondkapjes

Het voordeel van de stoffen monkapjes is dat de prijs lager ligt dan die van wegwerp mondkapjes. Tenminste, wanneer je ervoor kiest om het monkapje vader dan één keer te gebruiken. De aanschaf van een stoffen mondkapje is in het begin duurder. Echter, wanneer je het mondkapje vaker draag en daarnaast ook nog eens uitwast, kun je het mondkapje vaker gebruiken. Hierdoor hoef je maar eenmalig een mondkapje te kopen. Kortom, in de meeste gevallen zijn de stoffen mondkapjes ook qua prijs voordeliger.

Stoffen of wegwerp mondkapjes?

Voor veel mensen zal dit de belangrijkste vraag zijn: Wat werkt er uiteindelijk beter, een stoffen mondkapje of een wegwerp mondkapje? Het antwoord op deze vraag is onduidelijk. Geen van beide mondkapjes is uitsluitend beter, beiden hebben namelijk voors en tegens. Bij een stoffen mondkapje is het van belang dat het gewassen wordt na gebruik. Dit is noodzakelijk om een goede werking te houden. Bij een wegwerp mondkapje is het noodzakelijk dat je het kapje om de 4 uur vervangt door een nieuwe. Dit is ook noodzakelijk om de werking te behouden. Gelukkig zijn er in Nederland op een hoop plekken mondkapjes te koop. Indien je niet weet waar, kun je er ook mondkapjes bestellen. Dit kun je gemakkelijk op je telefoon, laptop, computer of Ipad doen. Als je dit artikel goed door het gelezen zul je wellicht kunnen concluderen dat het dragen van een stoffen mondkapje beter is. Niet alleen qua prijs, maar ook voor het milieu brengt het stoffen mondkapje een voordelen met zich mee.